Espadaler: "Auguro el naixement d’un independentisme constitucionalista"

Afirma que no vol que la seva formació es "perpetuï" en la relació amb els socialistes

El dirigent d'Units per Avançar i diputat al Parlament pel PSC-Units, Ramon Espadaler, ha rebutjat "dissoldre o difuminar" el seu partit però s'ha mostrat "obert a parlar" amb la Lliga, el nou partit de centre dreta a Catalunya que s'està gestant en l'entorn de l'exprimer ministre francès Manuel Valls. En una entrevista al diari 'Ara', Espadaler assenyala que no vol que Units per Avançar es perpetuï en al seva relació amb els socialistes. Tot i això, tem que una oferta més a l'espai no independentista dispersi el vot. "L'òptim seria que hi hagués una formació catalanista plenament autònoma, però s'ha de fer quan hi hagi garanties", assevera Espadaler, que creu que "si no està prou madur o es fa a destemps, pots acabar malmetent el projecte".

A la mateixa entrevista, Espadaler augura el naixement d'un independentisme "constitucionalista": "Mantindrà l’objectiu però aparcarà la unilateralitat, entendrà les regles del joc i transitarà per aquest camí; serà capaç de fer política, aportar estabilitat a Espanya, incrementar l’autogovern a Catalunya...". En aquest sentit, diu que hauria de ser rebut "amb intel·ligència" per part dels partits espanyols que "defugen de l'immobilisme" i que el pitjor seria que fos menyspreat.

L'exconseller d'Interior també creu que el fet que el PSOE no vulgui dependre de vots independentistes per investir Pedro Sánchez com a president s'entén "en una lògica espanyola". Tot i això, subratlla que l'independentisme està "en un procés de revisió profunda" i reclama que es valori. 

Segons Espadaler, el pacte a la Diputació de Barcelona, del PSC amb JxCat, o l'abstenció d'ERC a la investidura de Sánchez en són exemples. "Hi ha moviments de fons, tot i que els criminalitzen ells mateixos", afegeix el diputat, que creu que els socialistes espanyols haurien de tenir "amplitud de mires" en aquest assumpte.

 
 

Comentaris (25)
Ricard Fa 6 mesos
Això que proposes serà realitat si els partits nazionals ho veuen útil per disoldre o erosionar l'independentisme sota aquest engany, i prou que ho saps tu, grandíssim fill del gran botifler. Està ben clar que no tens cap escrúpol perquè els teus amos et financïin la idea. Ets el súmum dels aprofitats
Montse Fa 6 mesos
No té vergonya. S'ha begut l'enteniment
Haver de dir ximpleries Fa 6 mesos
Perquè li aguantin la "subvenció" o és que s'ha perdut realment de l'olla?
Miquel Fa 6 mesos
Polítics com tu, Duran, el teu amic ... Sou el desprestigi de la politica. Anyada a Madrid se'n se fer res per Cat. Així l'únic que sabeu fer és viure se'n se trebsllar
sal Fa 6 mesos
I encara te la vergonya de opinar i alçar la veu. Está clar, esta protegit, i no li passara res. Lo del Deute de Uni'o condonat per els seus caps de la banca botiflera ja es historia. I els pals a les rodes de tot lo que ens anaba be a Catalunya, ja han sigut amortitsats .. Tan Tu com el inefable del Duran i Lerida, els hi van sortir molt baratets per el mal que en heu fet. Pro ja t`'arribara el teu sanmarti. I ho veurem ben satisfets, som multitud els que estem espèctans.
Espadalecchio Fa 6 mesos
i tu seras el nou mesies de la nova Catalunya que emergira d entre les cendres. Espadalecchio ets un pallasso sense aturador
mala peça al teler Fa 6 mesos
Auva, que ets la vergonya de Vic
Definición Fa 6 mesos
Independentismo "constitucionalista": Dícese del Independentismo de salón, de pose política, vacío de contenido y propio de botiflers.
xup Fa 6 mesos
es nota que la calor fa estralls a les persones prepenses a desvariar
Apollaré puta i ramoneta Fa 6 mesos
2.0
torracollons Fa 6 mesos
ets un pàkaru de mal agüero, que diuen, desgraciat!
Ramon Fa 6 mesos
L'independentisme és i ha set sempre constitucionalista: ser independentista és sinònim de voler una constitució. Pròpia, és clar. I si pretens dir-nos que hi haurà un independentisme compatible amb la vigent constitució espanyola, doncs sí, és clar. Un independentisme absolutament inviable i de mera xerrameca. Però això no és profecia sinó present. Això és ERC.
@nonimus Fa 6 mesos
Jajajajajajaja, el millor acudit de l'estiu
Jordi Comasobirana Fa 6 mesos
L'acudit és tan bo com aquell q predicaven els comuns d'una República dins la monarquia! Tot s'hi val per no voler reconèixer el seu espanyolisme de submissió
Auguris Fa 6 mesos
Doncs va, que monti el partit: a veure quants vots li treu al PSC i a C's. Ara bé, si això fos realitat i hi hagués més del 50% de vots independentistes "definits" (per dir-ho així), esperaria d'aquest senyor que es posicionés fermament a favor del referèndum. Dit això, jo auguro l'afartament de polítics vividors com ell o el PSC, que un dia diuen blanc i al següent diuen negre: són la p... pesta.
Jo Fa 6 mesos
Doneu-li la pastilla, plis.
mariachi Fa 6 mesos
Deje la bebida y las plantas aromáticas.
Serret Fa 6 mesos
El pijor que ha tingut Catalunya és un president com Montilla i un consller interior com tu
Serret Fa 6 mesos
Tu el que ets un botifler, l’únic que aspires és mantenir la poltrona, i continuar sent un vividor, independentista constitucionalista no existira mai els dos comceptes son incompetens, com l’aigua i el’oli.
d'on no n'hi ha no en raja Fa 6 mesos
aquest impresentable, el qual cobra un sou, que no és mereix, el que hauria de fer és tornar el deute d'unió. Mentres no ho faci donar-li veu, és faltar el respecte a la societat
image/svg+xml