El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy recomana a Mas que se centri en reduir el dèficit que ha ‘"heretat" del tripartit
  • CA

El president del PP, Mariano Rajoy, ha recomanat avui al president de la Generalitat, Artur Mas, que centri la seva actuació en reduir el dèficit que ha “heretat” del tripartit i en crear llocs de treball. Rajoy és de visita a Catalunya i, des de Castelldefels, ha constatat que el Govern de CiU ‘s’ha trobat amb una situació de dèficit públic molt elevat’ que ara ha de reduir.

“L’herència que reben no és bona, però per això un es presenta a les eleccions, per arreglar les coses que altres fan malament”, ha dit. També ha demanat a l’executiu català que es fixi com a “prioritat” la creació de llocs de treball.

Rajoy ha fet una valoració dels primers dies del nou Govern de la Generalitat, tot i remarcar que és al PPC a qui correspon fixar la posició sobre aquest qüestió. En qualsevol cas, Rajoy ha constatat que ‘el problema que té la Generalitat és que han arribat al Govern i s’han trobat en una situació de dèficit públic molt elevat’, del 3,9%, que ‘s’ha de reduir’.

Per altra banda, a Castelldefels (Baix Llobregat) el PP va quedar per davant dels socialistes en les passades eleccions catalanes, amb 203 vots menys. El PSC, amb tot, hi governa, però no ho fa amb la comoditat que té a moltes ciutats veïnes. Té 9 regidors, 4 més que el PP. Aquest, doncs, és un dels municipis on els populars confien en tenir un bon resultat el 22-M.

I no escatimen esforços: aquest matí, Mariano Rajoy i Alícia Sánchez-Camacho han passejat pel mercat setmanal. “El PP ha de ser a les institucions a Catalunya com està a molts d’altres indrets d’Espanya”, ha marcat Rajoy com a objectiu. I ha anunciat que estarà “a peu de carrer” per aconseguir-ho. Després, ha continuat la seva visita a l’Hospitalet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa