El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy proposa que el Patronat de l’Institut Cervantes es reuneixi a Barcelona
  • CA

 

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha proposat aquest dimarts que el Patronat de l’Institut Cervantes celebri una de les pròximes reunions a Barcelona. “Seria sense dubte l’homenatge tant a la lletra i l’esperit de Cervantes com a la riquesa cultural que, visquem on visquem, ens uneix com a espanyols”, ha assenyalat el president espanyol. En la seva intervenció davant del patronat, ha comentat que la trobada “s’emmarca en un any de dues commemoracions molt importants per a la nostra llengua: el primer quart de segle de l’Institut, que coincideix amb el IV centenari de la mort de Cervantes”. Rajoy també ha destacat que l’Institut ha fet més de mil activitats entorn a la figura de Cervantes per rendir-li homenatge.

 

Segons el president espanyol, l’Institut Cervantes és un dels “ambaixadors fonamentals” de l’Estat i ha remarcat la seva capacitat d’ensenyar les llengües de l’Estat, en referència al castellà, català, gallec i èuscar, a més de difondre la riquesa cultural que les acompanya.

 

El president espanyol ha recordat que en la seva primera intervenció el 2012 com a president de l’Institut Cervantes en qualitat de president del govern espanyol va proposar fer aquesta institució “més iberoamericana com la millor via per projectar la nostra llengua i la nostra cultura, diversa i compartida en l’àmbit global”. En aquest sentit, ha afirmat que més del 60% de l’activitat cultural de l’Institut en duu a terme amb països iberoamericans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa