Rajoy promet alinear les autonomies perquè "Espanya es faci realitat a cada racó del territori"

Diu que les CCAA "existeixen perquè ser espanyol sigui més fàcil que ser una altra cosa"

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha desgranat aquest dissabte a Palma de Mallorca el programa marc de la seva formació per a els eleccions autonòmiques i locals del 22-M, i ha refermat la seva aposta per alinear les autonomies en favor de "l'interès comú" i perquè "Espanya es faci realitat a cada racó del territori". Segons Rajoy, la raó de ser de l'Estat autonòmic és 'servir millor el que és de tots i no desmuntar el que és comú perquè només sigui d'uns quants". En aquest context, ha apostat per reduir i simplificar les normatives autonòmiques i per aplicar autèntiques receptes d'austeritat a totes les administracions públiques.

Rajoy ha fet aquestes manifestacions a la clausura de la convenció on el PP ha presentat les bases d'un projecte que "és el mateix per a tot Espanya" i que aposta per la unitat "de tots els espanyols". Segons el líder del PP les CCAA "no són vagons" sinó "locomotores que empenyen alhora" i que "només han de competir per veure qui beneficia més el conjunt". "Mai les volem enfrontades, sinó treballant entre sí unes amb altres pel bé propi i per l'interès comú, perquè sense interès comú no hi ha bé possible".

Per aquest motiu, ha afirmat, són les CCAA les que "han de començar a preparar el camí perquè les polítiques que impulsarà el govern de la nació siguin molt eficaces en poc temps". Segons Rajoy, en un context com l'actual en què pugen els tipus d'interès i mana un "govern desnortat", "ja no tenim temps i no es pot esperar a les eleccions generals". "cal començar ja i aquest és el nostre repte", ha dit en referència a les 13 CCAA on el PP opta a guanyar les eleccions.

Promet una simplificació de normes autonòmiques


Rajoy ha promès que "ajudarà els ciutadans" mitjançant "una política econòmica seriosa i austera" que "tracti amb respecte els diners dels contribuents i redueixi despeses supèrflues" i la multitud d'organismes públics, assessors, personal de confiança i alts càrrecs. "Es pot fer i ho farem", ha dit. En aquest context ha assegurat que si es vol crear ocupació "cal fer una revisió i una simplificació de tota la normativa autonòmica i central perquè sobren lleis, decrets i reglaments". Com a exemple ha recordat que l'any passat es van emetre 875.000 pàgines de butlletins oficials autonòmics.

 
 

Comentaris