El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy lamenta que Puigdemont “purgui els dubtosos” i avisa que el govern espanyol “estarà al seu lloc”
  • CA

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha acusat aquest divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de “purgar” els “dubtosos” del seu executiu i de governar des d’una “deriva autoritària”. El president espanyol ha aprofitat la presentació d’un pla d’inversions en carreteres a La Moncloa per assegurar que el govern de la Generalitat està immers en les “seves pròpies pugnes” i ” trenca cada dia les lleis i les normes que ens hem donat entre tots”. “Després de pressionar els mitjans de comunicació, els mossos, funcionaris i alcaldes, ara pressionen el seu propi partit“, ha dit Rajoy, que s’ha preguntat: “si pressionen així el seu propi partit, què no faran amb els demés“. Segons Rajoy, “el que està passant mostra un govern que trenca l’interès general, i va contra els catalans i contra Catalunya”. “Avui es purga els dubtosos triomfant el radicalisme“, però “quin diàleg volen amb aquesta forma de comportar-se?”, ha preguntat abans d’insistir que el seu govern “estarà al seu lloc”. “No en tinguin cap dubte”.

El president espanyol ha fet referència a la qüestió just al final del seu discurs de presentació del pla de carreteres, quan ha assegurat que les actuacions que du a terme el seu govern per a la millora de les inversions i el creixement de l’economia “contrasta amb el que està passant a Catalunya”, on hi ha un govern que està immers, ha dit, en les seves pròpies pugnes que actua des d’una “deriva autoritària” i que “purga els dubtosos”.

 

Un missatge que contrasta amb el que va llançar el passat dimecres, quan va comparèixer breument davant els mitjans de comunicació als passadissos del Congrés per assegurar que està absolutament “tranquil” davant els passos que pugui fer el govern de la Generalitat i per prometre que el seu govern no contribuiria a “l’augment de to” que al seu entendre busquen els independentistes. 

El seu missatge ha deixat sense efecte la resposta que el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, pugui donar a la tradicional compareixença posterior al Consell de Ministres, que fa mesos que afronta preguntes sobre els plans del govern espanyol a Catalunya.

 

Les manifestacions del president espanyol van en la línia de les que han llançat altres membres de la direcció del PP a les xarxes socials. Via Twitter, la vicesecretària d’Estudis i Programes dels populars, Andrea Levy, ha assegurat que el govern català ha quedat “convertit en un búnker radical on tota moderació és purgada”. 

 

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo ha apuntat que “un cop més queda patent el nerviosisme de qui sap que aquest procés no va enlloc, només al fracàs”, mentre que el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha definit el procés com a “totalitari”: “Classifiquen jutges i funcionaris per afinitat, espien dades fiscals i purguen desafectes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa