El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy veu “irresponsable” que ERC “condicioni Espanya”
  • CA

L’expresident del govern espanyol del PP Mariano Rajoy ha avisat Pedro Sánchez que seria “irresponsable” deixar que l’Estat espanyol “estigui condicionat per partits que res tenen a veure ni amb la sobirania nacional ni la Constitució ni estan precisament a favor de la unitat d’Espanya”. En una clara referència a les negociacions entre PSOE i ERC, Rajoy ha dit que “una de les majors preocupacions” que han de tenir “els espanyols en aquest moment és a conseqüència dels acords als quals alguns puguin arribar”. “Amb aquests temes és obligat que els dos partits nacionals vagin de la mà”, ha defensat Rajoy aquest dimecres al vespre a la presentació del seu llibre. Rajoy ha remarcat que el “consens” és “fonamental” quan es tracta “d’afers d’Estat”, com la “unitat d’Espanya”.

A la presentació hi ha assistit el president del PP, Pablo Casado, que ha arribat acompanyat del president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, i de l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Hi ha assistit l’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría i els exministres dels governs de Rajoy Dolors Montserrat, Juan Ignacio Zoido, José Ignacio Wert, Rafael Català, Cristóbal Montoro, Íñigo Méndez de Vigo i Íñigo de la Serna; i destacats membres del PP durant la seva època com Maria Dolores de Cospedal o Rafael Hernando. També hi ha anat l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo i l’expresidenta del PP català Alícia Sánchez-Camacho.

De l’actual direcció del PP hi ha assistit Ana Pastor, Cuca Gamarra, Isabel García Tejerina i Javier Maroto. No hi ha anat l’expresident del govern espanyol José Maria Aznar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa