Rajoy veu "irresponsable" que ERC "condicioni Espanya"

L'expresident del govern espanyol afirma que "una de les majors preocupacions" dels espanyols ha de ser pels "acords als quals alguns puguin arribar"

L'expresident del govern espanyol del PP Mariano Rajoy ha avisat Pedro Sánchez que seria "irresponsable" deixar que l'Estat espanyol "estigui condicionat per partits que res tenen a veure ni amb la sobirania nacional ni la Constitució ni estan precisament a favor de la unitat d'Espanya". En una clara referència a les negociacions entre PSOE i ERC, Rajoy ha dit que "una de les majors preocupacions" que han de tenir "els espanyols en aquest moment és a conseqüència dels acords als quals alguns puguin arribar". "Amb aquests temes és obligat que els dos partits nacionals vagin de la mà", ha defensat Rajoy aquest dimecres al vespre a la presentació del seu llibre. Rajoy ha remarcat que el "consens" és "fonamental" quan es tracta "d'afers d'Estat", com la "unitat d'Espanya".

A la presentació hi ha assistit el president del PP, Pablo Casado, que ha arribat acompanyat del president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, i de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida. Hi ha assistit l'exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría i els exministres dels governs de Rajoy Dolors Montserrat, Juan Ignacio Zoido, José Ignacio Wert, Rafael Català, Cristóbal Montoro, Íñigo Méndez de Vigo i Íñigo de la Serna; i destacats membres del PP durant la seva època com Maria Dolores de Cospedal o Rafael Hernando. També hi ha anat l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo i l'expresidenta del PP català Alícia Sánchez-Camacho.

 

De l'actual direcció del PP hi ha assistit Ana Pastor, Cuca Gamarra, Isabel García Tejerina i Javier Maroto. No hi ha anat l'expresident del govern espanyol José Maria Aznar.

 

Comentaris