Rajoy i Sánchez uneixen forces contra l'independentisme

Consideren el referèndum "il·legal i inacceptable" i es comprometen a mantenir un "contacte permanent"

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han acordat aquest dijous, després de dues hores i mitja de reunió, mantenir un "contacte permanent" per abordar el problema de Catalunya, la situació del referèndum previst per a l'1 d'octubre i el "desafiament independentista". Així ho ha explicat el portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, en roda de premsa després de la trobada entre els dos líders polítics. A més, ha destacat també la "coincidència substancial" que existeix entre Rajoy i Sánchez en considerar "il·legal i inacceptable" el referèndum de l'1-O. 

Catalunya ha estat un dels temes centrals i que més ha ocupat la reunió entre el president del govern espanyol i el secretari general del PSOE. És per això que Íñigo Méndez de Vigo ha volgut després remarcar que tots dos líders polítics han considerat "prioritari" parlar de la situació de Catalunya i que coincideixen que el Govern està "violant sistematicament la Constitució i les lleis". Així, el portaveu ha afirmat que tots dos creuen que l'1-O "és il·legal i no se celebrarà", perquè "es tracta d'un referèndum d'autodeterminació sense cap base legal ni internacional, i és pur simulacre". 

 

 

"La voluntat de diàleg amb Catalunya ha existit sempre i existeix, però dins la legalitat. Quan assistim a actes unilaterals que van contra la legalitat, hem de recalcar l'acord amb allò substancial", ha dit Méndez de Vigo, que ha afegit que en aquest "contacte permanent" al que s'han compromès hi haurà espai i temps per "parlar de tot el que pugui succeir en les properes setmanes". "Això és positiu. El diàleg fluït, parlar i consensuar és enormement important", ha conclòs.

 

Comentaris