El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy i Sánchez es troben a La Moncloa per a definir estratègia conjunta contra l’1-O
  • CA

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s’han saludat aquest dijous amb un forta i perllongada encaixada i han posat somrients davant els fotògrafs abans de la seva primera reunió al Palau de la Moncloa en aquesta legislatura. El líder dels socialistes ha arribat puntual a les 11:00 a aquesta entrevista, vestint camisa blava i sense corbata. Amb la pluja que cau aquest dijous a Madrid, un funcionari l’ha acompanyat amb el paraigua el parell de metres que separaven el seu cotxe de les escalinates de la porta principal del Palau de la Moncloa, on l’ha rebut Rajoy. Llavors, tots dos han somrigut i s’han saludat cordialment davant els fotògrafs amb una llarga encaixada. Mentre disparaven els flaixos, el cap de l’Executiu espanyol li feia alguns comentaris que no han pogut captar les càmeres.

 

Aquesta imatge contrasta amb la que es va produir també al Palau de la Moncloa el 23 de desembre del 2015, tres dies després de les eleccions generals. Llavors es va poder percebre la fredor de la salutació, atès que aquesta entrevista es va produir poc després de l’agre debat entre tots dos en campanya en la qual Sánchez va acusar Rajoy de no ser una persona “decent” i el president va respondre indignat qualificant aquesta afirmació de “ruin, mesquina i miserable”. L’última trobada entre Rajoy i Sánchez va tenir lloc al Congrés dels Diputats el 29 d’agost de l’any passat, enmig de les negociacions per formar Govern després de les generals del 26 de juny. En una entrevista de amb prou feines mitja hora, el líder socialista li va comunicar llavors la decisió de l’Executiva del seu partit de votar ‘no’ a la seva investidura.

Aquesta entrevista es produeix un mes i mig després que Sánchez hagi estat reelegit secretari general del PSOE a les primàries i vuit mesos després que Mariano Rajoy fos investit president gràcies a l’abstenció del Grup Socialista. El tema català serà un dels principals assumptes en aquesta entrevista. El cap de l’Executiu buscarà aquest dijous el suport del cap de l’oposició per fer front junts al desafiament que suposa la determinació dels partits independentistes de dur a terme a Catalunya un referèndum d’autodeterminació il·legal el proper 1 d’octubre. Els socialistes estan en contra del referèndum d’autodeterminació a Catalunya i així ho traslladarà Sánchez a Rajoy, si bé li demanarà també que trobi una sortida política a la crisi catalana, segons va anunciar dimarts passat en roda de premsa després de veure’s amb el Rei.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa