El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy i Sánchez acorden treballar en una “resposta conjunta” a la llei de desconnexió
  • CA

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, han mantingut aquest dilluns al matí una conversa telefònica arran de la presentació de la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República que han presentat JxSí i la CUP, segons ha assegurat en roda de premsa el portaveu del PSOE, Oscar Puente. El dirigent socialista ha explicat que tots dos s’han compromès a mantenir una comunicació fluïda amb l’objectiu d’engegar, “en la mesura del possible”, una “resposta conjunta” a aquesta llei.

La conversa entre el president i el principal líder de l’oposició s’ha produït a instàncies de Sánchez, qui, després de tenir coneixement de l’anunci de la presentació aquest dilluns de la més important de les lleis de desconnexió, ha enviat un missatge al mòbil de Rajoy preguntant-li si estava disponible per parlar amb ell. De manera immediata el cap de l’Executiu ha trucat a Sánchez, qui li ha expressat el “rebuig frontal” del PSOE a les intencions del bloc sobiranista, que constitueixen “un engany a l’Estat de Dret”.

Puente ha indicat que els socialistes no poden endevinar què succeirà l’1 d’octubre, però si es treuen les urnes per dur a terme una consulta no es tractarà d’un referèndum amb garanties“, de manera que “el 2 d’octubre no hi pot haver una República catalana”. Malgrat que se li ha preguntat expressament per això, Puente no ha volgut aclarir si els socialistes estarien a favor d’ordenar a les forces de seguretat que impedissin aquesta consulta: “No ens pronunciarem sobre hipòtesis”, s’ha escudat Puente.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa