Rajoy i Sáenz de Santamaría, parapetats rere el Consell d'Estat per obviar el Parlament

Envien una carta de cinc línies merament informativa a Roger Torrent per justificar la seva incompareixença a la comissió d'investigació del 155 a la cambra catalana

Carta de Rajoy al Parlament
Carta de Rajoy al Parlament, idèntica a la de Sáenz de Santamaría | J.A.G.

 

L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l'exvicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría han enviat una carta al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, merament informativa, en què asseguren que un dictamen del Consell d'Estat del 25 d'abril ha conclòs que "els membres del govern de l'Estat actuals i pretèrits, no estan obligats a atendre la sol·licitud de compareixença davant la comissió" del 155 al Parlament de Catalunya.

 

Tot i tractar-se d'un dictament del 25 d'abril, la carta ha arribat aquest matí a la cambra catalana, un cop ja havia quedat suspesa la comissió per la incompareixença de Rajoy i Sáenz de Santamaría. Maria Dolores de Cospedal va avisar que no vindria dilluns a través de burofax.

 

Els diputats de comissió han denunciat les incompareixences i han mostrat el seu acord per prendre les mesures convenients per tal que el cas pugui arribar a la Fiscalia i s'investigui un possible delicte de desobediència.

 

 

El Parlament de Catalunya ja els ha citat de nou pel proper 7 de maig a les 10 hores. 

 

 

 

Comentaris