Rajoy i Rivera aborden la situació a Catalunya en un dinar a La Moncloa

Tots dos coincideixen a veure com un "fracàs" de la Generalitat el fet que s'hagi declarat desert el concurs per a la compra d'urnes

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder de Cs, Albert Rivera, han dinat plegats aquest dimarts a La Moncloa, segons han informat fonts dels dos equips, per abordar la situació política i econòmica, amb un apartat especial sobre el procés independentista a Catalunya. Segons aquestes fonts, Rajoy ha traslladat a Rivera les gestions que el govern espanyol ha fet "en defensa de l'ordre constitucional davant el desafiament independentista a Catalunya", i tots dos "han constatat el nou fracàs de l'estratègia del govern de la Generalitat" pel fet que el Govern "ha hagut de declarar desert el concurs convocat per a la compra d'urnes".

La reunió, que ha durat poc més de dues hores, ha tingut lloc a tres mesos del referèndum de l'1 d'octubre i un dia abans que el líder de Cs es reuneix amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. 

 

Tots dos han fet un repàs de l'estat de compliment dels compromisos adquirits al pacte d'investidura de Rajoy, que consta de 150 mesures. Segons Cs ha estat una "reunió de treball" en el marc de les "relacions habituals" que manté aquesta formació amb el govern espanyol, i es va acordar "per iniciativa mútua" abans que es concertés la reunió entre Rivera i Sánchez-

 

Catalunya ha tingut un capítol destacat a la trobada. La Moncloa assegura que el president espanyol ha desgranat al líder de Cs les mesures adoptades pel seu govern per impedir el referèndum i posar punt i final al procés independentista. 

També l'equip de Rivera ha apuntat que en el transcurs de la reunió s'ha parlat "del que està tenint lloc a Catalunya amb el desafiament separatista", tot i que de moment no n'han transcendit més detalls. 

 

Segons el govern espanyol, durant la reunió Rajoy també ha posat al dia a Rivera el contingut de la seva "intensa activitat internacional" i en especial de la seva entrevista amb el president de França, Emmanuel Makron, així com el Consell Europeu dels passats 22 i 23 de juny. En aquest sentit, el president espanyol ha transmès els "avenços" en matèria de Seguretat, Defensa i lluita contra el terrorisme jihadista. 

 

 

En aquest marc, Rajoy ha destacat la millora del clima polític i econòmic de la UE, la postura unitària des 27 e la negociació del Brexit i la posició favorable del govern espanyol a la llibertat comercial que defensarà a la cimera del G-20 a Alemanya. 

 

L'economia ha concentrat un altre bloc de la reunió. Segons La Moncloa, Rajoy ha transmès a Rivera la seva voluntat de tornar a revisar a l'alça la previsió de creixement del PIB i l'ha informat de les línies generals del sostre de despesa i de deute públic per al 2018. 

 

Comentaris