El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy: “Espanya és una nació exemplar”
  • CA

 

Finalment ha estat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, contra qui Podemos dirigeix la moció de censura, qui ha pujat al faristol per contestar els arguments de la portaveu del partit morat, Irene Montero, en presentar la moció contra el govern del PP. El líder de l’Executiu espanyol ha acusat Podemos de falta de “convicció” a l’hora de presentar la “paròdia de moció de censura”, ja que “ho van fer sense candidat” i fins i tot després de posar el nom d’Iglesias, van oferir al PSOE canviar-lo, tot i que a paraules del president, “per perdre una moció de censura qualsevol candidat és vàlid”. Segons Rajoy, Podemos fa “un ús inadequat” de l’eina parlamentària de la moció de censura i diu que “volen utilitzar l’assumpte per construir una màquina política, discursiva i electoral de destrucció política a l’extrem“. Reconeix que el partit de Montero necessita arguments per presentar la moció de censura, però li recomana que “no s’oblidi de la realitat que és implacable”.

 

El líder del govern espanyol ha tret pit dient que “Espanya és una nació exemplar, que compta amb el reconeixement internacional” i assegura que “amb el fracàs anunciat de la seva de moció de censura, Espanya guanya i vostès perden”. Rajoy també ha acusat al partit de Pablo Iglesias de “voler la inestabilitat d’Espanya”.

 

En el torn de rèplica al discurs de Montero, que ha durat més de dues hores, Rajoy ha reconegut que al seu partit hi ha hagut casos de corrupció i corruptes, però “lamento disgustar-la dient-li que el PP no és un partit corrupte”. El president del govern espanyol li ha recordat a la portaveu de Podemos que “el passat juny, mentre vostès perdien més d’un milió de vots, jo vaig tornar a guanyar les eleccions” i ha argumentat que “serà perquè la gent de la qui vostès s’erigeixen en portaveus no veu la realitat amb les mateixes ulleres”. El líder de l’Executiu espanyol ha estat taxatiu afirmant que “aquí la corrupció no és la regla, aquí la corrupció és l’excepció i es persegueix” i ha advertit que “la corrupció s’acabarà perquè hem aprovat lleis, hem agreujat les penes, hem millorat les eines de jutges i policies i la llei obliga a tornar el que s’ha robat”.

 

Mariano Rajoy ha acusat Podemos de “calúmnies” i els ha recordat que “ni em salto la llei ni ho penso fer, les compleixo”. El president del govern espanyol ha remarcat que “el fiscal general de l’Estat actua amb total independència enfront del meu govern i davant les pressions del seu grup polític”.

El president del govern d’Espanya ha recordat a Podemos que el creixement econòmic espanyol és un dels més elevats de la Unió Europea i que “l’atur s’està reduint al ritme més fort dels últims anys”. Rajoy ha destacat que “el nombre de dones afiliades a la seguretat social ha aconseguit un rècord històric i el nombre de joves aturats s’ha reduit en 400.000”. En aquest sentit, ha assegurat que “les institucions funcionen, la corrupció es persegueix i la situació millora” davant l'”Espanya negra que vostès pinten cada dia”.

 

Segons el líder de l’Executiu a Espanya no hi ha problemes de convivència territorial argumentant que “hem celebrat la conferència de presidents, hem augmentat la transferència a les comunitats autònomes i hem reduït la taxa d’interinitat”. Tot plegat, diu, gràcies al “diàleg i a arribar acords” com “també hem fet amb els pressupostos amb un gran acord de set partits”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa