El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy escoltarà la proposta de pacte fiscal però el qualifica de "disbarat"
  • CA

El president del PP, Mariano Rajoy, s’ha mostrat disposat a escoltar “atentament”la proposta de pacte fiscal que el Govern de CiU té previst posar sobre la taula la propera legislatura, encara que ha advertit que és “un disbarat” replantejar en aquest moment una estructura de l’Estat autonòmic diferent a l’actual.

En una entrevista a La Vanguardia, Rajoy ha promès “diàleg i entesa” si arriba a convertir-se en el pròxim president del Govern, si bé ha avançat que els acords passen necessàriament per aconseguir reduir el dèficit públic – també autonòmic – i preservar la unitat de mercat.

“No podem tenir 17 normes diferents en temes importants. No cal imposar, sinó raonar”, ha considerat el president del PP, que també ha dit que Catalunya pot estar “tranquil·la” respecte a les seves competències perquè no revisaria aquest punt.

Rajoy ha apostat per la creació d’ocupació com la millor política econòmica per millorar el finançament català, i encara que ha manifestat que l’actual Govern és “millor” que el tripartit, ha marcat perfil propi assegurant que ell “mai” faria retalls en sanitat o educació.

En matèria d’immigració, ha defensat les mesures proposades pel PP perquè ha considerat que aquest tema “preocupa molt a la gent”a Catalunya, respecte d’altres comunitats com Madrid, on “el tema es nota molt menys, probablement per l’origen dels immigrants “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa