El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy dóna per segura la investidura
  • CA

 
 
L’entorn del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, dóna ja per segura la celebració d’un debat d’investidura a finals de més en què una abstenció socialista li facilitarà la reelecció previsiblement a l’entorn del 29 d’octubre. Així es desprèn de les converses que ha mantingut aquest dimecres el mateix Rajoy i membres del seu equip amb diversos interlocutors en el transcurs dels actes oficials del Dia de la Hispanitat. Als mateixos actes s’ha pogut constatar també la divisió al sí del PSOE entre els partidaris de l’abstenció i els que mantenen al ‘no’ a Mariano Rajoy. La referència a Catalunya l’ha fet el president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, que ha assegurat que el “desafiament” independentista és “el major problema polític i social d’Espanya”.
 
 
 
 
Rajoy, que ha volgut felicitar el Dia de la Hispanitat amb dos missatges a Twitter i Instagram on ha escrit: “orgullosos del nostre país” i una emoticona de la bandera d’Espanya, ha mantingut una conversa amb els periodistes a la recepció que ha tingut lloc al Palau Reial on s’ha mostrat convençut que serà investit l’última setmana d’octubre. Segons han publicat alguns mitjans, Rajoy negocia ser investit el dissabte 29 d’octubre.
 
 

  

  

Al llarg de la jornada el president espanyol ha conversat amb diversos representants del PSOE. Destaquen les converses amb la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz, i el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández. Fonts del seu equip apunten que la interlocució enter el govern espanyol i els socialistes ha millorat substancialment després de la sortida de Pedro Sánchez. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa