El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy cercarà aquest dijous el suport de Sánchez per fer front al procés independentista
  • CA

 

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, cercarà aquest dijous el suport del cap de l’oposició, el socialista Pedro Sánchez, per fer front junts a la determinació dels partits independentistes de dur a terme a Catalunya el referèndum d’autodeterminació l’1 d’octubre proper.

 

Mes i mig després d’haver estat reelegit secretari general del PSOE, Rajoy rebrà al Palau de la Moncloa Sánchez, qui ja ha avançat que li demanarà al president una “sortida política” al conflicte català, si bé no té gaires expectatives que Rajoy li faci cas.

Els socialistes estan en contra del referèndum d’autodeterminació a Catalunya perquè no admeten que només una part del poble espanyol pugui alterar de manera unilateral les fronteres d’Espanya, quan la Constitució Espanyola estableix en el seu article 1 que la sobirania nacional resideix en el poble espanyol.

 

Davant l’immobilisme del PP a l’hora de fer política a Catalunya, segons sostenen els socialistes, el partit que lidera Sánchez proposa dur a terme una reforma constitucional que serveixi, entre altres coses, per oferir un nou encaix de Catalunya a Espanya aprofundint en el caràcter plurinacional de l’Estat que defensen els socialistes.

 

El PSOE està disposata establir un canal de comunicació directe i fluït amb l’Executiu per coordinar les actuacions que l’Estat hagi d’emprendre enfront el desafiament independentista. Sánchez oferirà a Rajoy tenir com interlocutor en aquest àmbit al secretari de Política Federal del PSOE, Patxi López.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa