El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy avisa el Govern que portarà la llei del referèndum al TC si la Mesa del Parlament l’admet a tràmit
  • CA

 

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha avisat la Generalitat que portarà la llei del referèndum al Tribunal Constitucional (TC) en cas que la Mesa del Parlament admeti a tràmit la norma que ha de donar cobertura legal a l’1-O. En una roda de premsa des del Palau de Marivent (Mallorca), després de reunir-se amb el rei Felip VI, Rajoy ha afegit que la llei del referèndum -que JxSí i la CUP van registrar la setmana passada al Parlament- “és una nova patada al sistema democràtic”. “L’1-O no hi haurà referèndum perquè Espanya és un Estat de dret i una democràcia”, ha subratllat el cap del govern espanyol.

A més, Rajoy ha celebrat que el TC hagi “paralitzat” la reforma del reglament del Parlament perquè “pretenia aprovar en 24 hores la llei per a un referèndum il·legal i aprovar les famoses lleis de desconnexió”. El cap del govern espanyol, que també ha titllat l’1-O de “profundament antidemocràtic”, ha insistit que el seu executiu recorrerà la norma del referèndum al TC, en cas que sigui aprovada a tràmit per la Mesa -previsiblement el 16 d’agost-. Segons ha argumentat, “el que es pretén fer és una cosa absolutament il·legal i contrària a la llei”, a més de ser també “contrària a la lògica i al sentit comú”.
 

Rajoy ha insistit que la “dinàmica” del Govern i dels grups parlamentaris independentistes és “perversa” i que va “en contra de l’esperit de la Unió Europea”, que té com a principi bàsic l’estat de dret i el respecte a les lleis. D’altra banda, el president espanyol ha avisat el PSOE que no acceptarà obrir el debat sobre la reforma de la Constitució fins després de l’1-O.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa