Rajoy aposta per aprovar Lleis "bàsiques" d'educació i sanitat

Acusa el govern espanyol d'haver estat massa tolerant amb les CCAA que s'han endeutat més enllà de les seves possibilitats

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha minimitzat avui les declaracions de l'expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, assegurant que el seu partit no aposta per una "esmena a la totalitat" a l'Estat de les Autonomies, però sí ha reiterat la necessitat de posar un sostre a la despesa.

"Les autonomies no s'han de poder endeutar més enllà del sostre que es fixi ni viure més enllà de les seves possibilitats i gastar el que no tenen", ha assegurat Rajoy. I en aquest sentit ha acusat el govern de Zapatero d'haver actuat amb "laxitud" i haver permès que els governs autonòmics anessin massa enllà en la despesa.
I per minimitzar recursos el president del PP ha apostat perquè l'estat "exerceixi la capacitat que li dóna la Constitució per fer una legislació bàsica' en àrees com educació i sanitat.

"Si a Europa anem cap a normes econòmiques iguals, a Espanya no té sentit que tinguem 17 normes diferents per exemple en temes mediambientals, de regulació del transport i d'horaris comercials", i per tant "cal fer un esforç perquè hi hagi unes normes comunes" perquè això "ajuda a l'empresari i li treu burocràcia".

I, respecte educació, ha dit: "Crec que en educació hi ha d'haver normes bàsiques iguals a tot Espanya, i que en Sanitat els drets dels pacients han de ser iguals perquè no pot ser que en una autonomia una operació sigui gratuïta i en una altra no". Per tant, ha dit, "cal avançar" en la "igualtat" dels espanyols en "drets bàsics".

 
 

Comentaris