El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy aposta per aprovar Lleis “bàsiques” d’educació i sanitat
  • CA

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha minimitzat avui les declaracions de l’expresident del govern espanyol, José Maria Aznar, assegurant que el seu partit no aposta per una “esmena a la totalitat” a l’Estat de les Autonomies, però sí ha reiterat la necessitat de posar un sostre a la despesa.

“Les autonomies no s’han de poder endeutar més enllà del sostre que es fixi ni viure més enllà de les seves possibilitats i gastar el que no tenen”, ha assegurat Rajoy. I en aquest sentit ha acusat el govern de Zapatero d’haver actuat amb “laxitud” i haver permès que els governs autonòmics anessin massa enllà en la despesa.
I per minimitzar recursos el president del PP ha apostat perquè l’estat “exerceixi la capacitat que li dóna la Constitució per fer una legislació bàsica’ en àrees com educació i sanitat.

“Si a Europa anem cap a normes econòmiques iguals, a Espanya no té sentit que tinguem 17 normes diferents per exemple en temes mediambientals, de regulació del transport i d’horaris comercials”, i per tant “cal fer un esforç perquè hi hagi unes normes comunes” perquè això “ajuda a l’empresari i li treu burocràcia”.

I, respecte educació, ha dit: “Crec que en educació hi ha d’haver normes bàsiques iguals a tot Espanya, i que en Sanitat els drets dels pacients han de ser iguals perquè no pot ser que en una autonomia una operació sigui gratuïta i en una altra no”. Per tant, ha dit, “cal avançar” en la “igualtat” dels espanyols en “drets bàsics”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa