El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rajoy adverteix els independentistes que “no abdicarà” de les seves responsabilitats
  • CA

 

 

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit que “no abdicarà” de les seves responsabilitats si l’organització del referèndum va endavant i ha demanat als independentistes que “ho tinguin en compte”. “Ho reitero amb absoluta tranquil·litat però han de saber que el govern és conscient de les seves obligacions i que no abdicarà de cap de les maneres”, ha dit des de Polònia, on assisteix a una cimera bilateral amb aquest país. Davant la implicació dels ajuntaments en l’organització del referèndum de ”1-O, el cap de l’executiu espanyol ha tornat a insistir que “tant alcaldes, com funcionaris i representants polítics” estan “obligats a complir la llei”. Segons Rajoy, el desafiament independentista “no va enlloc”.

 

 

Les entitats municipalistes han organitzat per dissabte un acte a la Universitat de Barcelona amb desenes d’alcaldes que volen implicar-se públicament en l’organització del referèndum. Davant d’això, Rajoy ha replicat als alcaldes que “estan obligats a complir la llei”, com també ho estan funcionaris i demés dirigents polítics, ha dit. 

Des de Polònia, Rajoy ha advertit que el govern espanyol “no abdicarà” de les seves responsabilitats i que és “absolutament conscient” de quin és el paper que ha de jugar, sense desvetllar-ne més detalls. Per a Rajoy, el desafiament independentista “no va enlloc”. “Ho he dit en nombroses ocasions i m’agradaria que alguns ho tinguessin en compte perquè no van enlloc” ha declarat. 
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa