Rajoy, a la cimera del G-20: "El referèndum no té el suport de cap país de la comunitat internacional"

El president del govern espanyol no deixa clar si encara contempla l'opció d'aplicar l'article 155 de la Constitució

 

Mariano Rajoy ha assegurat en roda de premsa després de la cimera del G-20 que no autoritzarà el referèndum de Catalunya i que la consulta "no té el suport de cap país de la comunitat internacional". El president del govern espanyol, a qui han preguntat si descartava l'aplicació de l'article 155 per activar la Llei de Seguretat Nacional, tal com s'ha publicat aquest dissabte, ha tirat pilotes fora i no ha descartat cap escenari: "No avançaré esdeveniments ni entraré en hipòtesis. L'únic que dic és que no autoritzaré un referèndum que és il·legal i que no té el suport de ningú", ha insistit.

Rajoy també s'ha referit a les paraules que aquest migdia el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dirigit contra el govern de l'Estat, afirmant que aquest "està disposat a tot" i "a fer qualsevol cosa". Rajoy ha respost Puigdemont que farà el contrari del que està fent ell: "El president Puigdemont està liquidant la Constitució espanyola i la llei. Jo no faré res fora de la llei. Tot el contrari. Jo no sóc capaç de fer qualsevol cosa, sinó només allò que em permet la llei".

 

 

El president del govern espanyol també ha valorat positivament la reunió que va mantenir dijous amb el cap de l'oposició, Pedro Sánchez, i ha subratllat que va percebre que hi havia "sintonia i un acord molt general" pel que fa al posicionament respecte al conflicte amb Catalunya. "El que jo pretenc és que aquest acord general es pugui estendre en el futur. Jo vaig quedar satisfet en la posició de Sánchez".

 

 

Finalment, Rajoy també ha demanat al Govern de la Generalitat "sentit comú", perquè ha dit que "hi ha algunes persones que estan fent molt de mal i que estan plantejant coses que són absolutament absurdes". A més a més ha celebrat que cada vegada hi hagi més partits i més persones a Catalunya que s'hagin adonat de l'absurditat del plantejament del Govern català, en clara referència als comuns i a l'exconseller Jordi Baiget.

 

Comentaris