Rafael Ribó: "Amb la llei mordassa el que pretén el govern espanyol és tornar al franquisme"

El Síndic de Greuges, a Madrid, lamenta que ni el Congrés dels Diputats ni el Senat li hagi permès, encara, explicar els detalls de l'informe sobre llibertat d'expressió a Espanya

 

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha denunciat avui a Madrid que les institucions espanyoles no li permeten presentar, ni al Congrés dels Diputats ni al Senat, l'informe sobre el dret a la llibertat d'expressió i opinió i les mostres de dissidència política. Com la carta de Carles Puigdemont sol·licitant comparèixer al Congrés, Ribó ha explicat a un grup de diputats abans de començar l'acte, que la seva carta també s'ha perdut. La va enviar el passat mes d'abril, dirigida a la Presidenta Ana Pastor, i assegura que fins ahir no va rebre una resposta de la presidenta del Congrés per dir-li que passarà la seva sol·licitud als diferents grups parlamentaris per autoritzar, o no, la seva compareixença. Dóna la casualitat, però, que el que ha de fer Ribó és presentar un informe pel qual membres de Societat Civil Catalana ja van respondre fa unes setmanes en seu parlamentària. No obstant, el Síndic català ha manifestat que "espero poder-lo presentar davant els diputats". I és que avui, a l'acte al Círculo de Bellas Artes, només s'hi han acostat diputats i senadors d'En Comú Podem, Esquerra i el PDECat.

 

 

Ribó ha opinat que "amb la llei mordassa el que pretén el govern espanyol és tornar al franquisme" perquè "retalla la llibertat d'expressió". El Síndic també s'ha lamentat que "s'hagi posat a una magistrada recusada per investigar la corrupció del PP [Concepción Espejel] com a presidenta de la sala de lo penal de l'Audiència Nacional, brindant-li la possibilitat de "participar en qualsevol judici". Rafael Ribó ha demanat que "les iniciatives penals contra càrrecs electes s'haurien de limitar tant com fos possible a escenaris de violència o risc real per a la integritat de l'Estat". En aquest sentit, crítica que després de la polèmica de les converses amb contingut "conspirador" entre l'exministre Jorge Fernández Díaz i l'excap de l'oficina Antifrau Daniel de Alfonso, "ningú hagi entomat responsabilitats polítiques i encara menys penals".

 

Comentaris