El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ràbia, vergonya, tristesa i por, els sentiments que Tsunami desperta a l’unionisme
  • CA

La concentració a l’aeroport del Prat el dia de la sentència del procés va provocar sentiments a una i altra banda de l’aspectre idològic de de Catalunya. Concretament, l’unionisme va sentir ràbia, vergonya, tristesa i por davant les imatges de la protesta convocada per Tsunami Democràtic. Així ho acredita la tercera onada del Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió d’aquest mes de desembre que analitza fil per randa els sentiments expressats pels 1.500 enquestats sobre aquella concentració.

 

 

Concretament, els votants de Ciutadans asseguren que van sentir “ràbia” amb una intensitat 6,65 en una escala on 0 significa gens i 10 molta. Els votants populars encara van incrementar aquest sentiment, a un nivell de 7,95 en la mateixa escala i els del PSC, un 6,56. En canvi a JxCAT, ERC o CUP aquest sentiment no va arribar ni al tres i als Comuns només un 3,93.

 

En canvi, la “por” va estar més repartida. Els votants de Cs la van notar amb un 4,5, els del PP amb un 5,84 i els del PSC un 4,42. La resta de formacions no van arribar ni al tres o fins i tot al dos de la mateixa escala de 0 a 10. El sentiment de “vergonya” sí que va ser més notori. Els taronges asseguren que el seu sentiment de vergonya va ser de 8,33 en una escala de 0 a 10; els del PSC, un 7,10 i els del PP, un 8,63. De Vox, no hi ha dades.

 

La tristor també és un sentiment de referència entre el votants unionista. En el cas dels que confien en Cs, van notar “tristesa” amb una intensitat de 7,46 sobre 10; els del PSC, en un 6,85 i els del PP, en un 8,61. Els que van estar menys tristos, i per contra menys contents, van ser els votants cupaires que només van sentir tristesa amb una intensitat de 2,23.

 

En canvi, en la banda sobiranista el sentiment que guanya la partida és “l’Orgull”.  Concretament, entre els votants de JxCAT van notar aquest sentiment orgullós amb una intensitat del 7,04. Els votants d’ERC, una mica menys, però també notable, amb un 5,92 i els de la CUP s’emporten la palma, amb una intensitat del 7,34.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa