El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quim Torra, l’únic que no subscriu el comunitat de tots els presidents autonòmics
  • CA

Quim Torra ha estat l’únic president que no ha subscrit el comunicat redactat per tots els presidents autonòmics després de la reunió que han mantingut tots aquest matí amb el president espanyol, Pedro Sánchez, per videoconferència. Així ho ha informat La Moncloa aquest diumenge a la tarda, després d’enviar el comunicat, que recull que “el president del Govern d’Espanya i els presidents i presidentes dels governs autonòmics i de les ciutats autònomes consideren que afrontem a nivell global una situació excepcional que ha d’abordar-se des de la unitat de tots, que requereix una ferma acció de tota la comunitat nacional i internacional”. Així com que “aquesta situació suposa el major repte sanitari i desafiament al qual s’ha enfrontat el Sistema Nacional de Salut en tota la seva història”.

Segons el text, tots ha coincidit que, “afortunadament, Espanya compta amb un gran sistema de salut, en el qual les Comunitats Autònomes tenen un paper fonamental” i que “la resposta contra el virus ha de garantir una atenció a totes les ciutadanes i ciutadans en condicions d’igualtat”. Per això, asseguren que “el compromís i la disciplina social, així com la col·laboració que la ciutadania ha mostrat fins al moment és essencial i indispensable per a superar amb èxit aquesta situació. El president del Govern d’Espanya i els presidents i presidentes dels governs autonòmics i de les ciutats autònomes apel·len a tota la població perquè continuï amb el seu comportament cívic. La seva cooperació és imprescindible, amb responsabilitat i consciència de la gravetat de la situació”.

Alhora, han acordat actuar sota tres principis: coordinació, col·laboració i solidaritat. “Mantindrem una comunicació fluida i eficaç sobre tots els assumptes que afectin la pandèmia. Compartirem totes aquelles iniciatives que puguin contribuir a controlar l’expansió del virus i a minimitzar els seus efectes sobre la salut de les persones. Reforçarem l’acció conjunta de totes les administracions, i en col·laboració amb les organitzacions privades, afrontarem amb determinació les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials d’aquesta greu crisi de salut pública i els donarem resposta”, afirma el text.

“Volem recordar al conjunt de la ciutadania que és imprescindible que es mantinguin a casa i s’eviti qualsevol desplaçament, excepte en casos d’extrema necessitat. També volem constatar la necessitat urgent d’adoptar mesures econòmiques i de suport a empreses, autònoms i treballadors, les quals es començaran a adoptar en el Consell de Ministres del pròxim dimarts. Volem transmetre a tota la ciutadania el nostre convenciment que superarem junts aquesta greu situació, col·laborant estretament amb fermesa i cooperació. Aquest virus el parem units”, conclou el comunicat dels presidents autonòmics, excepte Torra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa