El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quim Torra s’explica davant Ramón Cotarelo
  • CA

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, presentarà aquest dimarts Discurso a la nación catalana, el darrer llibre de l’escriptor i politòleg Ramón Cotarelo. L’acte, que tindrà lloc al Teatre Victòria a les vuit del vespre, comptarà també amb la presència de Rosario Palomino, membre de la Crida Nacional, i estarà moderat pel director del Món, Salvador Cot.

 

En declaracions a aquest diari, Cotarelo explica que té ganes de xerrar amb Torra per parlar sobre l’escenari que s’obre ara a Catalunya després dels resultats del 28-A i debatre “si el moment convida a convocar noves eleccions a Catalunya“. Ho diu perquè els comicis d’aquest diumenge han deixat a Madrid una correlació de forces independentistes que no es correspon amb la què hi ha al Parlament i al Govern de la Generalitat.

 

“No sembla necessari ni imprescindible” aquesta convocatòria d’eleccions sobretot tenint en compte que “l’electorat té conductes diverses en funció de quines són les eleccions en les què ha de votar“, diu Cotarelo. No obstant, afirma que “és una de les qüestions sobre les que s’haurà de debatre” aquest dimarts al Teatre Victòria.

 

El politòleg també troba interessant preguntar-li al president “com seguirem desobeint” o “què pensa fer” si des del govern espanyol es manté un immobilisme sobre el conflicte català. “Quins passos pensa fer Torra si des de Madrid no es fa res o s’amenaça amb un nou 155?”, es pregunta Cotarelo. L’escriptor també apunta que el cap de l’executiu català haurà d’articular l’acció en comú independentista a Madrid, i celebra que després dels resultats del 28 d’abril, “la unitat d’acció s’ha fet més forta” al Congrés dels Diputats.

 

Cotarelo explica que una de les coses que més li agrada del seu llibre és quan parla sobre com la nació catalana pot presumir de no ser només una “nació ètnica“, sinó també “institucional”. Apunta, també, que una de les coses que parla al seu llibre és sobre com Catalunya té la seva pròpia “intrahistòria” dins la història d’Espanya, i com l’Estat espanyol la ignora.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa