El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Qui serà l’alcalde més jove?
  • CA

Qui serà l’alcalde més jove a partir del 15 de juny?, es pregunta un article del portal Municipals.cat de la Xarxa de Televisions Locals (XAL). Té tots els números Jordi Forné, cap de llista d’ERC a Alfara de Carles, l’únic partit que es va presentar en aquest petit municipi del Baix Ebre. Amb tot just 22 anys trepitja fort: “Hem de fer coses noves, perquè si les coses es fan igual tota la vida, al llarg del temps van perdent”.

On també hi haurà un alcalde molt jove és a Sallent. El també republicà Oriol Ribalta ha aconseguit una inesperada majoria absoluta i ha desallotjat David Saldoni, tot un president de l’Associació de Municipi i Comarques (ACM). Mai abans, el Bages havia tingut un batlle de només 24 anys.

Un altre dels que hagués pogut aspirar al títol de baby mayor és el republicà Andreu Llimós. Aquest estiu complirà 25 anys i va ser el més votat a les Llosses, un petit municipi del Ripollès amb llistes obertes. Malgrat no ser el cap de llista d’ERC, tot apunta que es convertirà en alcalde.

El Ripollès, de fet, és una comarca que desafia el problema de l’envelliment amb els alcaldes més joves del país. El 1999 ho va ser Carles Bassaganya (22 anys) a Sant Joan de les Abadesses, el 2015 ho va ser Joan Manso (23 anys) a Campdevànol i ara fa quatre anys Núria Pérez (26 anys) a Pardines. Manso –que ja era regidor amb 19 anys- ha fet un pas al costat en aquests comicis mentre que Pérez, també d’ERC, revalidarà l’alcaldia.

A les Terres de l’Ebre tampoc es queden enrere. I és que malgrat que l’envelliment de la població també és un dels grans problemes, dos alcaldes van tenir l’honor de ser els més joves de Catalunya. Es tracta de d’Eva Amposta del Pinell del Brai i Joaquim Miralles d’Arnes. Miralles ja ho té fet perquè Junts per Arnes ha guanyat per majoria absoluta mentre que Amposta, al capdavant d’Entesa-Movem Terres de l’Ebre –la marca local dels comuns-, haurà de pactar en un consistori amb quatre partits per només set regidors.

Qui ha tingut menys sort és Bernat Catasús, cap de llista de Junts per Sant Quintí de Mediona amb poc més de 22 anys. Els postconvergents han millorat resultats –de 2 a 3 regidors- però no han pogut impedir que ERC s’alcés amb la majoria absoluta en aquest municipi de l’Alt Penedès. D’aquí a quatre anys, una nova oportunitat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa