El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Quatre menors accepten un any i mig de llibertat vigilada per avalots contra la sentència del procés
  • CA

Quatre menors han acceptat aquest dilluns penes de fins a un any i mig de llibertat vigilada pels disturbis que van succeir a Lleida la nit del 16 al 17 d’octubre de 2019 en una concentració convocada contra la sentència del procés i per demanar la llibertat dels detinguts durant els aldarulls de la nit anterior. A tres d’ells se’ls ha condemnat a 1 any i 2 mesos de llibertat vigilada per desordres públics i a l’altre a 1 any i 6 mesos perquè, a més, se’l condemna per un delicte de robatori amb força en un establiment. En total, la policia va detenir aquella nit 11 persones, entre elles els 4 menors, després d’una concentració que va aplegar unes 2.000 persones i que va acabar amb contenidors cremats i l’aparador d’una botiga trencat.

Per altra banda, la plataforma que defensa la llibertat de Pablo Hasel, ha alertat a través de les xarxes socials que la Fiscalia demana ara 5 anys i 9 mesos de presó per al raper lleidatà per la protesta que es va fer davant de la subdelegació del govern espanyol de Lleida contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya, el 25 de març de 2018. Se l’acusa de desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat i se li demana una multa de 3.600 euros, segons expliquen al compte de Twitter ‘Llibertat Pablo Hasel’, on ho qualifiquen d”operació d’Estat’ contra el raper. En aquesta concentració hi van participar més de 3.000 persones i segons les mateixes fonts hi ha 10 persones més acusades per aquests fets de desordre públics, atemptat a l’autoritat i lesions. La Fiscalia els demana 5 anys i 3 mesos de presó i multes de més de 15.000 euros, segons han fet públic els CDR de Lleida, que denuncien que les acusacions són “greus” i “desproporcionades”.

A través d’un comunicat, els CDR de Lleida mostren tot el suport als encausats, que qualifiquen de “persones solidàries que van manifestar-se contra una detenció injusta i que avui pateixen la repressió d’un Estat feixista”. Conclouen que aquestes acusacions els “refermen en la lluita per la independència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa