Pujol: "Si ens diuen que la immersió lingüística s'ha acabat, és un casus belli"

L'expresident de la Generalitat adverteix que la consulta de Barcelona pot ser manipulada

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha destacat avui en declaracions a Rac1 la importància que ha de tenir la immersió lingüística en les relacions amb Madrid. Concretament, ha afirmat que si un dia des del govern espanyol "ens diuen que aquesta s'ha acabat" serà motiu de "casus belli".

I, igual que va fer en l'editorial publicada recentment en la pàgina web del Centre d'Estudis que porta el seu nom, Pujol ha afirmat que la solució més idònia per a Catalunya és seguir el camí del Quebec. "El règim del Quebec és molt bo i excepcional, perquè allà sí que admeten que són diferents", ha assegurat Pujol, reivindicador del terme "fet diferencial".

L'altre possibilitat, segons l'expresident de la Generalitat, seria a independència però ha recordat que una "cosa és declarar-se independentista i l'altra és saber què es fa". I encara ha afegit: "La independència té una viabilitat molt difícil, però ara aquest ja és un argument perd força".

Ara bé, el 2012 hi haurà eleccions a la Moncloa i davant una possible victòria del PP, Pujol ha estat clar: "ens tocarà resistir, com sigui, però tenim país per fer-ho", ha sentenciat optimista.

Rubalcaba té més facilitat per enganyar


Respecte la possibilitat que Alfredo Pérez Rubalcaba sigui el candidat del PSOE a la Moncloa, Pujol ha assegurat que no li agrada cap i encara que ha reconegut que el ministre de l'Interior té més nivell polític que l'actual president del govern, també n'ha dit que és més "jacobí, més hàbil i té més capacitat d'enganyar, la qual cosa pot ser un risc suplementari" per a Catalunya.

Finalment, l'expresident de la Generalitat no ha volgut confirmar si participarà a la consulta sobre la independència de Catalunya, tot dependrà de "com ho plantegin" ja que , segons els convergent "o és el moment de fer aquest referèndum a Barcelona un mes abans de les eleccions perquè hi haurà tota la manipulació que hi pugui haver."

 
 

Comentaris