El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pujol retreu al seu pare haver estat "la locomotora" de l’Estat de les autonomies
  • CA

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha aplaudit avui que el seu pare, l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, hagi parlat per primera vegada obertament de la independència de Catalunya, i creu que “l’única cosa que se li pot retreure és haver estat la locomotora” de l’Estat de les autonomies.

En un apunt en el seu bloc, ha lamentat que el seu pare alimentés l’Estat de les autonomies amb l’argument: “El que demanem per a nosaltres, si després Espanya ho generalitza no és cosa nostra”. Basant-se en aquesta premissa, Pujol critica que algunes comunitats volguessin emular Catalunya assumint competències que no volien i “se les haguessin de empassar”, com Sanitat i Ensenyament. “No volem més per a vosaltres, perquè no volem més per a nosaltres”, assegura Pujol que ha sentit en més d’una ocasió per part de dirigents espanyols.

Recorda que l’opinió de l’expresident té importància perquè és la reflexió d’un home que ha tingut “una visió privilegiada” de les relacions Catalunya-Espanya.Pujol creu que la reflexió del seu pare demostra que el “col·lapse autonòmic, que per a alguns es fa insostenible, és sens dubte una oportunitat per a Catalunya”.

Després de destacar que Catalunya ja ha rebutjat el ‘cafè per a tots’, el dirigent de CiU argumenta que opinions com la de l’expresident justifiquen la convocatòria d’un referèndum d’independència: “Ja no és el moment que Catalunya continuï responent, sinó que és el moment en el que Catalunya té dret a preguntar”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa