El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pujol (JxCat) a ERC: “Davant d’aquesta situació, unitat i govern”
  • CA

El portaveu de JxCat en el Parlament, Eduard Pujol, ha cridat a no perdre ni un minut en consideracions que puguin distreure de la gestió de la crisi sobre el coronavirus, i en ser preguntat per les tensions entre JxCat i ERC ha dit: “Davant d’aquesta situació unitat i govern”. En una entrevista aquest dijous en Ràdio 4 ha afirmat que “la necessitat de reduir les picabaralles és evident”, i ha recordat les paraules de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, que aquest dimecres va dir que no es pot prescindir de ningú en aquesta crisi.

Pujol ha evitat pronunciar-se sobre una data electoral a Catalunya, s’ha preguntat: “Com ens podem distreure quan tenim aquesta situació davant?”, i ha afegit que el marc del dia a dia del Govern i el Parlament és aprovar mesures per combatre la pandèmia. “Li parlaré de futur, no de futur electoral”, ha apuntat el portaveu de JxCat, que ha defensat la gestió del president de la Generalitat, Quim Torra, i les mesures que ha anat demanant al Govern central a mesura que ha evolucionat la pandèmia.

Ha recordat que és Torra qui té la potestat de marcar el calendari electoral a Catalunya: “Té l’obligació de posar sobre la taula tots els condicionants. I el condicionant d’emergència sanitària pesa i pesa molt, i això parla de la responsabilitat de Torra”.

MESA DE DIÀLEG

Sobre la taula de diàleg sobre Catalunya i l’exigència de JxCat d’un mediador, Pujol ha sostingut que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha demostrat ser “un home de paraula, cumplidor, que no canvia el seu punt de vista”. “El president ha demostrat gestionar la seva paraula d’una manera molt lleugera”, ha assenyalat el portaveu de JxCat, que ha acusat el Govern central de ser uns incomplidors professionals, en les seves paraules.

“Davant un incomplidor professional i davant un Govern d’incomplidors professionals s’han de prendre i exigir totes les precaucions perquè el diàleg pugui arribar a bon port”, ha defensat Pujol, que ha assegurat que la postura de JxCat és de sentit comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa