Pujol favorable a una consulta sobre la independència

L'expresident de la Generalitat assegura que "cal un rebuig total de l'Espanya que ens proposen" i "no reclama agraïment, sinó justícia"

El president Jordi Pujol ha assegurat avui que "un dia o altre s'ha d'autoritzar una consulta sobre la independència", encara que ha puntualitzat que la primera hauria de ser sobre el pacte fiscal. Pujol s'ha mostrat favorable a la convocatòria d'aquesta consulta d'àmbit català quan encara no ha confirmat el seu vot el 20 d'abril a Barcelona, ja que, en aquest cas, es mostra contrari a la data acordada.

Pujol, com ja va fer ara fa unes setmanes en una editorial del seu centre d'estudis, també ha reconegut que ara ja no té "prous arguments polítics per no acceptar l'independentisme i dir que Espanya ens entendrà". Ara bé, malgrat ha reconegut que "hi ha un canvi en aquest sentit", ha reiterat: "No he estat mai independentista".

En declaracions a TV3, l'expresident també ha matisat que l'augment de l'independentisme no és per convicció, sinó pel "maltractament" d'Espanya vers Catalunya. "Si ens bescanten a cada moment és lògic que racionalment i emocionalment Espanya ens porti cap a l'independentisme". I, davant aquests atacs d'una "vella Espanya que torna", ha reclamat "un rebuig total cap a l'Espanya que ens proposen".

Pujol també ha recordat que CiU i Catalunya han salvat moltes vegades Espanya, la darrera el mes de maig de l'any passat, quan es va evitar la intervenció econòmica per part d'Europa. Però respecte això, l'expresident ha deixat clar: "No vull agraïment, vull justícia!".

 
 

Comentaris