El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pujol diu que l’esquerra està "desconcertada" i en una "profunda crisi"
  • CA

L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha comentat  que veu desconcertada i sense respostes en el terreny ideològic a les forces d’esquerres, i ha acusat a alguns dels seus sectors d’haver practicat la “mà oberta” amb la immigració i d’haver-se aprofitat electoralment d’aquest col·lectiu.

En un vídeo penjat en la web del Centre d’Estudis Jordi Pujol, ha destacat que el desconcert és producte que ideologies molt potents i assumides per molta gent, com la d’esquerres, “han desparegut, estan en una crisi molt profunda o hi ha una gran desorientació”.

Per a Pujol, l’esquerra ja no pot presumir ni exhibir que té respostes clares, potents i prometedores en el plànol ideològic: “L’esquerra durant anys s’havia acompanyat d’una sensació de superioritat moral, i això s’ha anat al sòl”. No obstant això, avisa que les forces socialdemòcrates poden ressorgir en qualsevol moment després d’unes eleccions, i més per les decisions “impopulars” que els governs hauran de prendre per atallar les conseqüències de la crisi.

Sobre la immigració, Pujol ha recalcat que Europa ha d’afrontar amb serietat aquesta qüestió després de “una certa tendència a la mà oberta” per part d’alguns sectors que, al seu judici, es fan denominar d’esquerres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa