Pujol compara l'oposició líbia amb els catalans antifeixistes del 36

L'expresident recorda que a l'inici de la guerra civil espanyola "el poble va derrotar l'exèrcit, però no el va enfonsar"

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha establert avui una comparació entre els rebels libis, que s'oposen al poder despòtic de Muammar al-Gaddafi, i els catalans que el juliol del 1936 es van oposar a l'aixecament militar, "quan el poble va derrotar l'exèrcit, però no el va enfonsar". Així mateix, Pujol ha situat la democràcia turca com a model a seguir per als nous governs del món àrab.

En declaracions posteriors a una trobada amb el diplomàtic israelià Shlomo Ben Ami, Pujol ha considerat que l'actual situació a Líbia recorda "el que va passar a Catalunya el juliol del 36", però ha recordat que tal i com va passar en aquella ocasió, ara a Líbia "Gaddafi tampoc no s'ha ensorrat".

Quant al model que haurien de seguir els nous governs àrabs, l'expresident de la Generalitat ha defensat que el primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan "podria convertir-se en el model islàmic del que va ser a Europa la democràcia cristiana, un moviment amb arrels religioses, però democràtic i evolucionat".

 
 

Comentaris