El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pujol avisa el PSC que dificulta l’entesa amb el Govern quan l’acusa de mentider
  • CA

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha assegurat que CiU és conscient que no té la majoria suficient a la cambra, i ha recordat que des del primer moment van practicar la política de la “mà estesa” per fer possible un Govern el més estable i sòlid possible. Per això, han aplicat la “geometria variable” arribant a acords amb PSC, PPC o ERC.

Ara, el Govern vol continuar amb aquesta línia, però ha avisat que no acceptarà “crítiques o falsedats” com les que planteja el PSC. En aquest sentit, ha remarcat que el fet que els socialistes catalans acusin la Generalitat de mentir, “dificulta” la capacitat d’entendre’s amb el Govern, per molt que aquest vulgui tenir la mà estesa.

“Quan un grup polític amb molta responsabilitat en els darrers set anys i tota a Espanya ens adjectiva com a mentiders, deslegitima tota aquesta capacitat d’entendre’ns, dificulta aquesta possibilitat i posa de manifest que nosaltres, la voluntat d’entendre’ns no és a qualsevol preu”, ha remarcat.

Segons Pujol, el propi Joaquim Nadal i el PSC “‘s’han de menjar les seves paraules” quan neguen les exigències de l’Estat, un cop es va fer pública la carta del Ministeri d’Economia al conseller Mas-Colell. “Hi ha plantejamnts que nosaltres, per molt que vulguem entendre’ns amb les forces polítiques, no deixarem de denunciar”, ha reblat.

Eleccions anticipades a Espanya

Pujol també ha alertat al Govern central amb sumar-se a la petició d’eleccions anticipades del PP, en funció del tracte que el Govern espanyol dispensi a Catalunya, tenint en compte que actualment està basat en la “baralla i deslleialtat” dels interessos catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa