Pujol assenyala la "mala gestió" del tripartit però defensa Castells

L'expresident reconeix que Catalunya també acumula un "molt mal finançament des de fa molts anys"

Jordi Pujol assenyala avui en un editorial al seu web que la "mala gestió" del tripartit és una de les causes de la "crisi financera" de la Generalitat. Això sí, no la única, ja que l'expresident també reconeix que Catalunya arrossega un "molt mal finançament des de fa molts anys", que remunta a l'inici de l'autonomia, amb el primer Estatut i la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA). I dit això, també admet que la crisi general afecta tothom i especialment l'Estat, "pel mal govern que ha patit", apunta, que de retruc arrossega Catalunya.

En aquest moment, que "és políticament i econòmicament molt difícil", Jordi Pujol atribueix tres causes a la situació de les finances catalanes, unes causes que "bàsicament són un problema general i que venen de fora", amb "algunes responsabilitats" dins del país. Afirma que les vol puntualitzar perquè no quedin "difuminades i confoses pels interessos de partit i per les angúnies d'índole diversa que ofusquen la clara percepció dels fets".

Així, Pujol creu que part de la situació és culpa del govern tripartit. Al seu entendre, a partir de l'any 2007 "ja era més que evident" que venia "una situació difícil". Però, segons denuncia, el govern d'aleshores no només no va preveure-ho, sinó que va continuar "gastant amb alegria en iniciatives de vegades positives però ajornables i no urgents" i agafant compromisos que no es podrien complir, algunes vegades per "exhibicionisme".

En aquest sentit però, Pujol ha defensat la capacitat, valentia i honestedat que va tenir l'ex conseller d'Economia Antoni Castells. L'expresident lamenta però que la seva gestió no va ser suficient per frenar la sagnia de les arques públiques de la Generalitat.

 
 

Comentaris