El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Pujol admet que l’impost de successions s’hauria de suprimir més endavant
  • CA

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha admès avui que “potser” valdria la pena suprimir l’impost de successions més endavant, però també ha defensat la necessitat de donar bones notícies i complir amb els compromisos electorals establerts per CiU.

“Si em diu que més valdria potser fer-ho en un altre moment, potser sí, però ara també cal donar notícies positives a les empreses i no critiquem del tot que el govern compleixi els seus compromisos electorals”, ha dit Pujol, en declaracions a Com Ràdio.

A més, l’expresident ha recordat que Catalunya no estarà en cap situació privilegiada amb aquesta supressió, sinó que s’igualarà a la majoria de comunitats.

Homs recorda que aquest no és el problema

En roda de premsa posterior al govern, el portaveu Francesc Homs, ha tret importància a aquestes declaracions de l’expresident: “Ell ha dit que s’ha de suprimir i, per tant, estem en la línia”, sense més comentari.

Ara bé, respecte les advertències del PPC i del PSC – un no aprovarà el pressupostos si no s’anul•la successions i també donacions i l’altre si ho fan- el portaveu del govern ha recordat a ambdues formacions que “la gran batalla d’aquests pressupostos no és l’impost de successions, sinó els diners que ens deu Madrid”.

“Però aquest debat al PSC, abans d’unes eleccions municipals, no els interessa emmascarar-lo”, ha afegit Homs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa