Puigneró insisteix en el mediador perquè el diàleg entre governs no sigui una "pantomima"

El conseller diu que les confiances entre executius estan "tocades" i que Sánchez és "imprevisible"

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha insistit que és necessari un mediador perquè la mesa de diàleg entre governs "no sigui una pantomima". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que des de JxCAT volen que la mesa vagi bé però ha assegurat que "la millor garantia és que hi hagi un mediador". Ho ha justificat assegurant que les confiances "estan tocades" i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "és imprevisible". En ser preguntat sobre què passa si l'executiu espanyol no accedeix a que hi hagi aquest mediador ha respost: "Ja veurem què fem". El mediador ha de ser algú "neutral" i ha de permetre donar "transparència" a la negociació.

"Volem que sigui un èxit, el que no volem és que sigui una pantomima, i perquè no ho sigui és imprescindible que hi hagi un mediador", ha insistit Puigneró. Sobre el futur de JxCAT, ha explicat que s'està fent un treball intern per "ordenar" el seu espai i establir un full de ruta de cara als propers anys. "Hem de tornar a seure i tornar a definir un nou full de ruta", ha declarat. Ha afegit que ara per ara s'està fent "sense llums i taquígrafs perquè é el que toca", ja que es tracta d'un "exercici intern".

El conseller ha apuntat que Carles Puigdemont és un "gran actiu" en aquest sentit, així com altra gent dins del PDeCAT, gent independent i gent vinculada a la Crida. "Som un espai molt ampli", ha afirmat. Sobre les discrepàncies entre JxCAT i ERC, Puigneró ha reconegut que aquestes "esbatussades" s'han donat en l'àmbit parlamentari però ha negat que no hi hagi unitat al Govern. "Si una cosa hem fet sempre i hem estat d'acord la gent de JxCAT és que amb ERC hem d'anar sempre de la mà en el procés cap a la independència", ha assegurat.

Per últim, ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir "textualment i meridianament" que donaria a conèixer la data de les eleccions "però no va dir quan" se celebrarien, ja que és ell qui té "la única facultat" per convocar-les. En aquest sentit, ha descartat postular-se coma candidat de JxCAT: "Jo en aquests moments no tinc en cap cas en ment aquesta possibilitat".

 
 

Comentaris (7)
Erc vol de mediador al iceto del tripartit.155 Fa 5 dies
Pel junqueras un bon mediador es el Iceto del trioartit d'esquerres.155
Ramon Fa 5 dies
I em direu: "Escolta, que Junqueras ja és com Duran, com Vila, com Iceta". Ho sé, ho sé, que ara fa un discurs totalment contrari. Però entenc que el d'ara és perquè és a la presó, per síndrome d'Estocolm, entenc que diria el que fos per sortir-ne. Jo crec que el Junqueras de debò, el sincer, el lliure, el que respon al que pensa, és el d'abans. O sigui l'hiperventilat. Junts per Catalunya no n'és tant, d'hiperventilada: accepta negociar, però, això sí, amb mediador.
Ramon Fa 5 dies
L'hiperventilat Junqueras deia que amb Espanya no és possible negociar l'autodeterminació perquè no acceptaria mai ni parlar-ne, a banda que el marc constitucional ho impedeix. I segona perquè Espanya enganya sempre, incompleix els acords A mi em sembla molt bé que Junts per Catalunya no sigui tan hiperventilada com Junqueras, que accepti negociar, però, això sí, amb mediador perquè Espanya no pugui enganyar com, segons l'hiperventilat Junqueras, ho fa sempre.
un tipo que vive en Tabarnia Fa 5 dies
Nooooooo, els de ERC ja s,encarragaran de que aixo no passi, vaja amb l,ho seriosos que son aquestos senyors
Ramon Fa 5 dies
ERC no tem que la taula sigui una pantomima. Al contrari: ERC tem que no ho sigui! El pla era que ho fos!
Ramon Fa 5 dies
L'hiperventilat Junqueras deia que amb Espanya no és possible cap mena de negociació per l'autodeterminació. Primera perquè Espanya no acceptaria mai ni parlar-ne, a banda que el marc constitucional ho impedeix. I segona perquè Espanya enganya sempre, incompleix els acords A mi em sembla molt bé que Junts per Catalunya no sigui tan hiperventilada com Junqueras, que accepti negociar, però, això sí, amb mediador perquè Espanya no pugui enganyar com, segons l'hiperventilat Junqueras, ho f
Angelblau Fa 5 dies
Totalment d'acord