El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró insisteix en el mediador perquè el diàleg entre governs no sigui una “pantomima”
  • CA

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha insistit que és necessari un mediador perquè la mesa de diàleg entre governs “no sigui una pantomima”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que des de JxCAT volen que la mesa vagi bé però ha assegurat que “la millor garantia és que hi hagi un mediador”. Ho ha justificat assegurant que les confiances “estan tocades” i que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “és imprevisible”. En ser preguntat sobre què passa si l’executiu espanyol no accedeix a que hi hagi aquest mediador ha respost: “Ja veurem què fem”. El mediador ha de ser algú “neutral” i ha de permetre donar “transparència” a la negociació.

“Volem que sigui un èxit, el que no volem és que sigui una pantomima, i perquè no ho sigui és imprescindible que hi hagi un mediador”, ha insistit Puigneró. Sobre el futur de JxCAT, ha explicat que s’està fent un treball intern per “ordenar” el seu espai i establir un full de ruta de cara als propers anys. “Hem de tornar a seure i tornar a definir un nou full de ruta”, ha declarat. Ha afegit que ara per ara s’està fent “sense llums i taquígrafs perquè é el que toca”, ja que es tracta d’un “exercici intern”.

El conseller ha apuntat que Carles Puigdemont és un “gran actiu” en aquest sentit, així com altra gent dins del PDeCAT, gent independent i gent vinculada a la Crida. “Som un espai molt ampli”, ha afirmat. Sobre les discrepàncies entre JxCAT i ERC, Puigneró ha reconegut que aquestes “esbatussades” s’han donat en l’àmbit parlamentari però ha negat que no hi hagi unitat al Govern. “Si una cosa hem fet sempre i hem estat d’acord la gent de JxCAT és que amb ERC hem d’anar sempre de la mà en el procés cap a la independència”, ha assegurat.

Per últim, ha afirmat que el president de la Generalitat, Quim Torra, va dir “textualment i meridianament” que donaria a conèixer la data de les eleccions “però no va dir quan” se celebrarien, ja que és ell qui té “la única facultat” per convocar-les. En aquest sentit, ha descartat postular-se coma candidat de JxCAT: “Jo en aquests moments no tinc en cap cas en ment aquesta possibilitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa