El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró garanteix la continuïtat del Mobile
  • CA

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha acusat aquest dijous la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de voler “desestabilitzar” Catalunya després que aquest matí hagi afirmat que intentarà traslladar la celebració del Mobile World Congress a la capital espanyola. “Cada any ens volen prendre el Mobile i cada any fem una edició millor”, ha assegurat Puigneró en declaracions a l’ACN. El conseller ha recordat que anteriorment que l’expresidenta Cristina Cifuentes ja ho va suggerir i ha garantit que el “compromís de totes les administracions catalanes és que [el MWC] estigui a Barcelona”.

“Ho tenim per contracte i estem treballant perquè es quedi més enllà”, ha subratllat el conseller, que ha qualificat les declaracions de Díaz Ayuso “d’irresponsables”. Puigneró s’ha remès a les declaracions del director del GSMA i CEO, John Hoffman, quan va assenyalar que Barcelona “era el millor lloc” on poder fer aquest esdeveniment i que no tenia intenció de marxar de la capital catalana, i ha dit que des d’aleshores no s’hi ha tornat a referir “Ni en públic ni en privat”.

En aquest sentit, el conseller ha comentat que amb la direcció del congrés s’estan analitzant futures possibilitats de creixement i com pot “impactar” la futura ampliació de Fira de Barcelona. Les negociacions estan en marxa i “en cap cas posen en perill el MWC fins el 2023”, ha reiterat. Segons Puigneró, si mai hi hagués algun altre candidat per acollir el congrés mundial de telefonia mòbil “no estaria a la Península Ibèrica”.

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública ha explicat que no ha llegit l’article crític amb el 5G que estava penjat a la web de l’Ajuntament de Barcelona i ha ressaltat la importància d’aquesta tecnologia, per exemple, per al desenvolupament de l’Internet de les Coses. “No perdrem ni un minut en qüestions que la mateixa OMS mai ha determinat que fossin perilloses o nocives per a la salut pública”, ha subratllat el conseller.

A més, ha remarcat que és una indústria que “ha de portar molts llocs de treball en els propers anys” i que ha de permetre Barcelona “continuar liderant l’economia digital al sud d’Europa”. “No és que no hi renunciem, sinó que accelerarem el desplegament del 5G a casa nostra”, ha sentenciat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa