El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigneró defensa el Cesicat: “No és el CNI català”
  • CA

El conseller d’Administracions Públiques i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha defensat aquest dimecres el Cesicat davant les crítiques de Cs durant el ple del Parlament, on el partit taronja ha reclamat que es tanqui per ser part del “cop digital”. Puigneró ha replicat que el Cesicat és una agència de ciberseguretat i, per tant, “no és cap CNI català, és un centre per protegir-nos en la nova era digital”. El conseller ha demanat a Cs que “deixi d’embrutar” el nom de l’agència i que “tingui una mica de respecte” pel país.

El diputat de Cs Dimas Gragera ha denunciat que el Cesicat, segons el sumari de l’operació Judes contra els CDR, “podria haver col·laborat amb gent que podria estar preparant accions terroristes”. El partit taronja troba que aquestes revelacions són suficients perquè el Govern dimiteixi. “Sabem qui està darrere dels CDR, donin la cara aquí”, ha exigit Gragera.

D’altra banda, Puigneró, a preguntes de la diputada de JxCAT Gemma Geis, s’ha referit a la decret del govern espanyol en l’àmbit digital que obre la porta a una intervenció directa d’internet sense autorització judicial. Puigneró ha dit que el decret és “la versió digital de la Llei mordassa, un decret que podria ser la Loapa digital” i davant d’aquest fet ha advertit que “no ho podem permetre i no ho permetrem”. El conseller ha dit que la carta de drets i responsabilitats digitals en què s’està treballant servirà per “blindar els drets digitals” dels catalans. Puigneró ha afegit que el Govern té “un projecte de país digital avantguardista, del qual al principi de la legislatura alguns se’n reien i ara resulta que volen prohibir per decret allò que deien que no existia”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa