El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont viatja a París per explicar el procés català
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, viatja aquest diumenge a París per impartir a l’Institut Sciences Po la conferència ‘Quin és el futur per a Catalunya dins d’Europa’, sobre el moment polític de Catalunya i el seu futur en el continent.

 

Puigdemont tenia previst fer aquesta intervenció al març, però la va suspendre per l’accident d’autocar a Freginals (Tarragona) en què van morir 13 estudiants d’Erasmus.

El Govern destaca que Sciences Po és un dels centres d’estudis polítics més prestigiosos del país i Puigdemont, abans de la seva intervenció, es reunirà amb el director del Centre d’Estudis i Investigacions Internacionals (CERI), Christian Lequesne.

 

En el seu viatge a París, Puigdemont estarà acompanyat pel conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i pel delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada.

 

Dimarts, el president català es reunirà amb la presidenta de la regió Ile-de-France, Valérie Pécresse, amb qui signarà un conveni de col·laboració per enfortir els vincles polítics i econòmics dels dos territoris. L’acord preveu cinc àmbits prioritaris de cooperació entre els dos governs: la innovació biomèdica i el sector farmacèutic en empreses emergents; l’educació; la gestió de residus urbans; la indústria dels videojocs i la recerca i innovació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa