El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Serem restituïts, ens poden apartar d’una llista però no de la política”
  • CA

El president a l’exili Carles Puigdemont està “convençut” que podrà ser eurodiputat si és escollit malgrat la situació de “desavantatge” generada arran de la decisió de la JEC pel recurs del PP i Cs contra la seva candidatura a les europees. Segons ha dit en roda de premsa des de Brussel·les, Puigdemont confia que hi haurà un moment en què ell, Toni Comín i Clara Ponsatí seran “restituïts”. “Ens poden apartar d’una llista però no ens apartaran de la campanya ni de la política”, ha assegurat. Al seu torn, l’advocat Gonzalo Boye, cap de llista de ‘Lliures per Europa’ (Junts) com a substitut provisional de Puigdemont, ha apuntat que el fet que el jutjat contenciós de Madrid hagi traslladat al Suprem la decisió sobre la candidatura de l’expresident els “dona la raó”. 

 

Segons ell, l’escrit de la Fiscalia provincial de Madrid entén que el recurs ha de ser estimat i el fet que els doni la raó “ha de ser vàlid també al Suprem”. Boye apunta que el Suprem ha de resoldre dins del mateix termini fixat per a la resposta al recurs, és a dir, que els magistrats tenen de marge fins a les vuit del vespre d’aquest dissabte. Per a Puigdemont el que està “en joc” ultrapassa els interessos de la seva candidatura en particular i la decisió de la JEC, passi el que passi finalment, ja ha creat un “impacte” i els ha situat en un punt de partida de “desavantatge”. “Tenim tot el dret del món a exercir el nostre sufragi passiu”, ha destacat el líder de JxCat, que ha denunciat el fet d’haver-se vist “obligats” a destinar “recursos, temps i canvis” que cap altra candidatura a les europees ha hagut de fer.
 

Per altra banda, s’ha mostrat segur que podrà exercir d’eurodiputat si finalment pot ser candidat i és escollit. De fet, a preguntes dels periodistes sobre si creu que podrà recollir l’acta veient el criteri mostrat per la JEC fins ara, Puigdemont ha assenyalat que “una de les coses que explicita la vulneració de la llei” és que “algú s’ha adonat que la retòrica que no podien agafar l’acta era falsa”. Així, ha atribuït el recurs del PP i Cs a un intent d’impedir-li ser candidat per evitar que acabi exercint el càrrec recollint l’acta.

Comín, Ponsatí, Boye, Puigdemont, Trias i Talegón, a Brusel·les | JxCAT

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa