Puigdemont: “'Spain is different', la immunitat comença als Pirineus”

El president i Comin no canviaran la residència

Carles Puigdemont i Toni Comin ja tenen la credencial d’eurodiputats. Ara bé, i en principi, han assegurat que no canviaran de residència i romandran a Bèlgica. Així ho han assegurat aquesta tarda, en una roda de premsa posterior al primer plenari que han participat a Estrasburg. “Tenim immunitat a tota Europa, llevat a l’Estat espanyol; la immunitat comença als Pirineus cosa que recorda al funest eslògan ‘Spain is different”, ha ironitzat.

 

Segons el president exiliat, si bé mantindran la “base de treball a Bèlgica”, obriran una oficina de treball a “Barcelona o en un municipi proper”. Però el seu objectiu final és poder trepitjar territori català sota administració espanyola. “El dret europeu és dret espanyol”, ha insistit. En aquest sentit, ha demanat que s’aixequin les ordres de detenció i pugui gaudir de la seva immunitat com europarlamentari a Catalunya.

 

En aquest sentit, considera que els eurodiputats socialistes hauran de votar contra el suplicatori perquè Pedro Sánchez va dir al Parlament espanyol que “desjudicialitzaria” les relacions amb Catalunya. “No crec que Pedro Sánchez hagi mentit al Congrés”, ha argüit.

 

 

L’unionisme s’esvera

 

 

La resposta no s’ha fet esperar. Dolors Montserrat, eurodiputada del PP, ha ocupat la sala de premsa just després de la compareixença de la plataforma de diàleg entre Catalunya i la Unió Europea on ha participat Puigdemont. Montserrat ha desplegat tota l’artilleria dialèctica de l’espanyolisme contra els diputats independentistes. De fet, ha titllat el dia d’avui de “burla” i ha utilitzat els qualificacions habituals com “fugits” o acusar els independentistes d’atacar els valors democràtics. Fins i tot, ha afirmat que “seria una traïció” que els socialistes votin contra el suplicatori com han “traït als espanyols” amb l’acord amb ERC i Unidas Podemos.

 

 

Comentaris