El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont, sobre el documental “Cloacas de interior”: “Abandoneu tota esperança de regeneració”
  • CA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha pronunciat sobre el documental de Mediapro “Cloacas de interior”, que va emetre aquest dimarts a la nit TV3 -i també IB3-, després que cap televisió espanyola volgués emetre’l. El documental desvetlla, amb el testimoni en exclusiva de dos comissaris i un sergent de la guàrdia civil, una xarxa d’interessos i corrupció que va més enllà de la persecució als enemics polítics, que configura una trama de favoritismes i interessos que implica a policies, jutges, fiscals i empresaris: una estructura dins de l’Estat que ofereix els seus serveis als més poderosos. El documental repassa també les males pràctiques en el Ministeri de l’Interior des de l’inici de la transició. En una piulada al seu Twitter, Puigdemont va ser contundent: “Abandoneu tota esperança de regeneració. Només els fanàtics defensaran que això és Estat de Dret i una democràcia sana“.

 

Qui també se’n va fer ressò del documental va ser l’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, que precisament va ser un dels afectats per les clavegueres de l’Estat. Trias va piular: “Ja l’heu vist. #CloacasInteriorTV3 ens explica un atemptat contra la democràcia. El més greu és que no ha passat res als seus responsables”.

 

També s’hi va pronunciar el diputat d’ERC al Congrés dels Diputats: “Resum #CloacasInteriorTV3: Un GAL que no matava però si que difamava”.

 

 

 

“Persegueixen independentistes. Persegueixen a Podem. Persegueixen a qualsevol que els plantegi un desafiament“, assegurava el Secretari General de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa