Puigdemont, Serret, Comín, Puig i Valtònyc assisteixen a l'estrena europea de 'Miss Dalí'

El director del film, Ventura Pons, presenta la pel·lícula als cinemes Galérie de Brussel·les en presència dels exiliats

 

Carles Puigdemont, els consellers a l'exili –l'actual delegada de la Generalitat a la capital europea, Meritxell Serret; Toni Comín i Lluís Puig- i el raper Valtònyc han coincidit aquest dilluns al vespre a l'estrena europea de 'Miss Dalí'. Tots ells han acudit a la projecció, als cinemes Galéries de Brussel·les, que ha comptat amb la presència del mateix director, Ventura Pons, i l'actriu Claire Bloom. També hi han assistit els eurodiputats Ramon Tremosa (PDECat) i Josep Maria Terricabras (ERC) així com l'advocat Gonzalo Boye. L'estrena se celebra el mateix dia que Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, ha acudit al matí a una vista judicial a Gant en relació a l'euroordre contra ell emesa per Espanya. L'acte cultural també té lloc el dia abans d'una altra cita judicial a Bèlgica: la vista preliminar per la demanda contra el jutge Pablo Llarena interposada per Puigdemont i els consellers del seu govern a l'exili.

 

 

'Miss Dalí' repassa la història d'Anna Maria Dalí, la germana de Salvador Dalí, i dels records viscuts al costat del pintor durant els anys del republicanisme. Segons Ventura Pons, també s'hi explica "el triangle amb Lorca, la història amb Buñuel i la Gala, la traïció i la tragèdia grega de dos germans que s'estimaven i no es parlaven per moltes coses sobre tot pel canvi d'actitud constant de Dalí i l'oportunisme amb la seva actuació social i política". Prop d'una vuitantena de persones s'han sumat a la projecció de la pel·lícula aquest dilluns a Brussel·les.

 

Comentaris