Puigdemont, Santamaría, Zoido i Urkullu commemoraran els 30 anys de l'atemptat d'Hipercor

S'inaugurarà una exposició i es farà un acte central en la Meridiana de Barcelona

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, participaran en diversos actes que se celebraran el dilluns pel 30 aniversari de l'atemptat d'Hipercor a Barcelona. L'acte central de l'aniversari, organitzat per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot), tindrà lloc el dilluns a les 19 hores en el monument de l'avinguda Meridiana, i en ell coincidiran Zoido amb Puigdemont, Urkullu i el conseller Jordi Jané, ha explicat a Europa Press el president de l'associació, José Vargas.

Dues hores abans, a les 17 hores, la vicepresidenta espanyola, el ministre Zoido i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, hauran inaugurat a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, en el Palau del Lloctinent, l'exposició 'Una mirada a Hipercor, 30 anys després de l'atemptat'. La mostra sobre aquest atemptat perpetrat el 19 de juny de 1987 i que va deixar 21 morts ha estat organitzada per l'Acvot i el centre memorial de víctimes del terrorisme de Vitòria, i es podrà visitar fins al 24 de setembre.

 

Acte a la Meridiana

 


En l'acte central s'espera també la presència de representants del Govern de Navarra; Enric Millo; el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol; la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas; la diputada de JxSí en el Parlament Anna Figueras, i el secretari segon de la Taula, David Pérez (PSC). Assistiran la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, i la directora gerent de la Fundació, Montserrat Torija, així com els presidents de les associacions de víctimes de La Rioja, País Valencià i Andalusia.
 

Estaran presents també el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle; el major dels Mossos, Josep Lluís Drapaire; el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, i el general cap de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo.

 

Comentaris