El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont retira la petició de vot delegat
  • CA

El president Puigdemont, candidat de JxCAT a presentar-se a la investidura per repetir en el càrrec de president de la Generalitat la setmana vinent, ha retirat la petició de vot delegat que va demanar al Parlament de Catalunya la setmana passada, tal i com ha pogut saber El Món. De fet, JxCAT ha demanat retirar de l’ordre del dia de la Mesa la petició d’estudiar el vot delegat dels exiliats, de manera que es dilataria així un possible enfrontament amb els grups de l’oposició, que han anunciat que recorreran a les instàncies judicials si cal per aturar la investidura si el candidat és Puigdemont i si els exiliats, als quals consideren uns fugitius de la justícia, exercissin el seu vot.  

Un dels arguments del jutge Llarena per no activar l’ordre de detenció internacional que sol·licitava la Fiscalia contra Puigdemont, que ahir era a Dinamarca, és que el president volia ser detingut per poder exercir el vot delegat i fins i tot ser candidat -com és el cas dels presos polítics-, i que si havia demanat el vot delegat, és perquè no tenia intenció d’assistir al ple d’investidura. 

 

A hores d’ara, segons ha pogut saber El Món, l’estratègia de l’independentisme passa per tenir garantits 68 vots favorables a Puigdemont en primera volta. Com? Amb la renúncia a l’escó de Puig, Ponsatí i Serret, que farien córrer la llista de JxCAT (2 escons) i la d’ERC (1 escó), que sumats als 3 vots delegats dels presos polítics i als 4 de la CUP, sumarien els 68. Quedarien fora Antoni Comín i Carles Puigdemont, que preserven l’acta de diputats però no sol·licitarien el vot delegat per no tensionar més la situació. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa