El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont repta l’oposició a comprometre’s amb el ‘no’ al referèndum
  • CA

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha llançat un repte als grups parlamentaris de l’oposició, que durant la sessió de control al president han coincidit a avisar Puigdemont que el referèndum no se celebrarà o que no tindrà efectes vinculants. Puigdemont s’ha adreçat al PP, a C’s, el PSC i CSQP per dir-los que, si tenen tan clar que l’1 d’octubre no hi haurà urnes -tots els grups han destacat que el fet que el Govern declarés desert el procés d’acreditació d’empreses per fabricar urnes és indicatiu que no és viable, que es mullin i facin campanya pel no.  

 

 

Puigdemont, que ha assegurat que “l’objectiu és irrenunciable, i posarem urnes i paperetes el dia 1 d’octubre, i no pas per a unes eleccions autonòmiques”, ha instat els partits del no a “lluitar perquè la seva posició guanyi, perquè el més important no seran les urnes sinó les paperetes, i les paperetes les posaran tots i cadascun dels ciutadans de Catalunya, que tenen tot el dret del món de decidir el seu futur. Què els costa tant d’entendre?”. El president de la Generalitat s’ha adreçat als grups parlamentaris de l’oposició demanant-los que “es comprometin a dir que acceptaran els resultats, si estan tan segurs que no hi haurà urnes... és un compromís que els pot sortir de franc, si tenen tan clar que no hi haurà urnes”, ha reblat. 

En aquest sentit, Puigdemont ha insistit en diverses ocasions durant la seva intervenció que “la validesa del resultat la donarà el poble català”, i que “ni les amenaces del poder judicial ni les ambigüitats de la comuntat internacional no són suficients perquè si el poble de Catalunya vol, el referèndum sigui vàlid i tingui efectes vinculants”. També durant la sessió de control, la CUP, que en aquesta ocasió ha demanat al president un posicionament sobre el rescat bancari que ha costat a l’Estat espanyol 60.000 milions d’euros, ha expressat la preocupació del seu partit per “una certa mancança d’iniciativa, fermesa i determinació” en l’organització del referèndum.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa