El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Renunciar a la defensa del Parlament no ens portarà menys repressió”
  • CA

El president de la Generalitat a l’exili i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que “renunciar a la defensa de la sobirania del Parlament i ser bons minyons” no comportarà “ni menys repressió ni més llibertat”. Ho ha advertit a Instagram, on ha compartit els fragments de les resolucions aprovades al ple de la monarquia del Parlament i que no es van publicar al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC).

El secretari general de la cambra, Xavier Muro, s’hi va oposar perquè va entendre que contradeien sentències i requeriments del Tribunal Constitucional (TC), per la qual cosa JxCat en va exigir el cessament. Finalment, però, la Mesa va desestimar-ho ahir dimarts. Puigdemont ha considerat “censura” l’acció de Muro i ha acompanyat la seva publicació d’una imatge que vincula el dictador Francisco Franco amb el rei emèrit Joan Carles I i el seu fill, l’actual monarca espanyol, Felip VI.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Aquests són els fragments de les resolucions votades i aprovades pel Ple del Parlament que s’han censurat. Renunciar a la defensa de la sobirania del Parlament i ser bons minyons no ens portarà ni menys repressió ni més llibertat: «El Parlament de Catalunya constata el fracàs i la crisi definitiva d’un pacte constitucional de 1978, que pel seu caràcter irreformable blinda la continuïtat d’una monarquia delinqüent» «Ratifica, de conformitat amb la voluntat expressada del poble de Catalunya i aquest Parlament l’1 d’octubre, el 10 d’octubre i el 27 d’octubre de 2017, que l’únic camí per superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la República catalana com un Estat de dret, democràtic i social. En conseqüència, exhorta la societat civil i les institucions del país a continuar el camí i avançar decididament cap a l’objectiu de la independència» «Que la Monarquia borbònica ha estat i és un pilar cabdal per la persecució dels drets del poble català i contra la construcció de la República Catalana com va quedar demostrat amb l’aval de Felip VI a la repressió policial contra el referèndum de l’1 d’octubre de 2017» «Reprovar al rei Felip VI i a tota la dinastia borbònica per dècades d’impunitat i d’enriquiment il·legítim utilitzant les institucions públiques i les figures institucionals de Cap d’Estat i Cap de les Forces Armades pel gaudi personal i el benefici privat» «Denuncia que la monarquia espanyola és successora del règim franquista, del qual va rebre la legitimitat política sorgida del 18 de juliol de 1936, i que el Rei ha participat concertadament amb la resta de poders de l’estat en la repressió i laminació de drets del poble català» #CatalanRepublic ?

A post shared by Carles Puigdemont? (@carlespuigdemont) on

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa