El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont reivindica l’espai públic com a lloc on “cohesionar la societat”
  • CA

 

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha reivindicat l‘espai públic com el lloc on “cohesionar la societat”, i assegura que és “la millor manera de fer país”. “La nostra societat es fa forta quan comparteix l’espai públic”, ha reblat Puigdemont en el pregó de les Festes de la Vall de Sant Daniel de Girona. Ha assegurat que “sense aquesta interacció és impossible cohesionar i fer poble”. Puigdemont ha tornat a carregar contra l’actitud de l’Estat i ha demanat la llibertat pels “presos polítics”. També ha exigit que s’acabi la “brutal repressió” que pateixen els líders independentistes, i ha reclamat poder “viure en llibertat”. L’exalcalde de la ciutat ha agraït “l’immens honor” de fer de pregoner i espera que “més aviat que tard” pugui gaudir de les festes amb els seus conciutadans.

 

En plena polèmica per la retirada de llaços grocs dels carrers de Catalunya, l’expresident de la Generalitat ha reivindicat que l’espai públic ha de ser el lloc de cohesió de la societat. Puigdemont ha assegurat que calen “esperits i actituds” que permetin fer país i “això s’ha de fer a les places i carrers de les nostres viles”. L’exalcalde de Girona considera que la societat “es fa forta quan comparteix” un mateix espai. Puigdemont ha lamentat també la “repressió brutal, injusta i antidemocràtica” que està “patint” l’independentisme, en relació als presos i exiliats. L’expresident considera que la resposta de l’Estat “no té precedents” i lamenta que tingui una actitud que “no els permet viure en llibertat”. 

 

  

  

Una “repressió” que Puigdemont es mostra “convençut” que acabarà i que donarà pas a un “país lliure, pacífic i pacifista”. “Sabem que això no serà per sempre i després gaudirem d’una Catalunya respectuosa i per a tota la seva gent”, ha concretat. Amb tot, el pregó de Puigdemont s’ha centrat en la identitat de la Vall de Sant Daniel, i ha felicitat als seus veïns per “haver defensat la democràcia” el passat 1-O. L’expresident ha lamentat no poder assistir a les festes de les que ha estat pregoner, i s’ha sentit “orgullós” de la Vall de Sant Daniel. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa