Puigdemont recorda a la CUP que sense pressupostos no hi ha referèndum

Anna Gabriel demana que "no es mogui ni un mil·límetre" del compromís, i el president garanteix que "el poble votarà sí o no a la independència"

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha garantit que "el poble votarà sí o no a la independència" digui el que digui Madrid. Així ha respost a la intervenció de la diputada de la CUP Anna Gabriel durant la sessió de control al Govern. Gabriel ha demanat a Puigdemont garanties que ni ell ni el seu executiu "no es mouran ni un mil·límetre del compromís adquirit amb el Parlament sobre el referèndum, demostrant que ara sí, volen arribar fins al final".

 

 

 

En aquest sentit, Puigdemont ha avisat la CUP que "no hi haurà referèndum si no hi ha pressupost, això està clar, per tant, anem a pams", i ha remarcat que tant la CUP com JxSí "entenem exactament el mateix que vostè entén quan diem que serem fidels i lleials a allò que el Parlament aprova sobre el referèndum". Ara bé, ha afegit, "li vull recordar que també tenim el mandat que sigui el màxim acordat possible, tant amb l'estat com amb la comunitat internacional". 

Gabriel, en el torn de resposta, ha estat clara: "Tenim clar que l'estat no acordarà aquest referèndum, per això tenim clar que com a demòcrates hem de convocar aquest referèndum, que es guanyarà amb polítiques socials. Per tant, convoqui ja la cimera amb agents polítics i socials i posi en marxa ja tots els passos per al referèndum".

 

 

 

Finalment, Puigdemont ha explicat que, "efectivament, tenim un estat davant que ni tan sols vol parlar, però no renunciarem a la idea del diàleg i el pacte, perquè és on hi ha el consens en aquest país. Si algú no practica diàleg i pacte, no serem nosaltres, serà l'estat".

 

 

Comentaris