El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont: “Que abandonin tota esperança aquells que es pensin que ens podran doblegar”
  • CA

“Que abandonin tota esperança aquells que es pensin que ens podran doblegar a través de torçar el dret. Hem assitit a un intent vergonyós de treure’ns d’un procediment electoral i això és impropi duna democràcia”, ha exclamat el president de la Generalitat a l’exili Carles Puigdemont. Ho ha fet en una roda de premsa que ha convocat aquest diumenge Junts x Catalunya davant la resolució del Tribunal Suprem del recurs presentat contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’excloure Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí de les llistes per a les eleccions europees el pròxim 26 de maig. 

 

Puigdemont ha deixat clar que el dictamen de la JEC tenia com a objectiu “apartar” Junts per Catalunya. “Hi ha una candidatura que han volgut silenciar i apartar, i la resposta ha de ser clara: no hi ha mur democràtic més contundent i més efectiu que JxCAT“. El president a l’exiili ha aprofitat per recordar que la seva candidatura vol ser present a Europa per “fer tot allò que l’Estat no ens permet fer” i ha posat sobre la taula el mandat de l’1 d’octubre, “nosaltres tindrem iniciativa i recorrerem allà on faci falta per posar a l’agenda europea el que els catalans van decidir l’1-O”. Puigdemont també ha volgut recordar la importància de recórrer totes les sentències fins al final, “sense estar disposats a defensar els nostres drets, no hauríem guanyat a Bèlgica, ni Alemanya ni ara a Madrid. No hauríem guanyat tampoc les causes que encara estan obertes i que persistim amb la mateixa insistència”.

 

L’advocat i cap de llista “provisional” de JxCAT a les europees, Gonzalo Boye, ha manifestat que l’objectiu principal de la prohibició de la Junta Electoral era “silenciar el president Puigdemont des del primer moment”, per això considera “important” que el Suprem “hagi assumit que el president i els consellers Comín i Ponsatí són elegibles. Ara només falta que la gent els esculli el 26-M”. Boye ha lamentat que “anem amb desavantatge perquè ens han entretingut quan setmana amb una estratègia de desprestigi i sense poder desenvolupar activitat política”, i ha sentenciat, “és molt impropi d’una democràcia plena”.

 

Per la seva banda, la número 2 de la candidatura de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha confessat que “a tothom li fa vergonya resoldre sobre aquesta vulneració de drets de la Junta Electoral. És inadmissible que ens facin esperar i no ens deixin iniciar la campanya de les eleccions europees”. I malgrat que afirma que l’objectiu “és perjudicar i silenciar el president Puigdemont perquè és el líder de l’indepentisme” es mostra convençuda que “demà tindrem la primera victòria judicial a l’Estat espanyol després de les victòries assolides a l’exili”.

 

Elsa Artadi en l’acte de JxCAT | Junts per Catalunya

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa