El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Puigdemont preveu anunciar el 25 de juliol un nou partit i trencar amb el PDeCat
  • CA

El president de la Generalitat a l’exili, Carles Puigdemont, preveu anunciar en breu la creació d’un nou partit i trencar d’aquesta manera amb el PDeCat davant del bloqueig que hi ha actualment a les negociacions per la reordenació de Junts per Catalunya. Així ho han explicat algunes fonts properes al líder de JxCat, tot i que no han concretat quan es podria fer aquest anunci, que alguns situen de forma imminent. La constitució del nou partit tindria lloc, però, el 25 de juliol, data en la què està previst també la celebració del Consell Nacional del PDeCat. La direcció dels postconvergents manté que no vol una nova formació política perquè entén que suposaria la dissolució del seu partit.

Puigdemont podria presentar en els propers dies la nova formació i ultima la seva estratègia sense esperar a un acord entre Bonvehí i el president de la Crida, Jordi Sànchez. De fet, els exconsellers del PDeCAT empresonats- Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn– i l’exconseller a l’exili, Lluís Puig, han retirat la seva proposta de crear un nou partit que havien presentat a la direcció del PDeCAT. Asseguren que volen evitar “tensions” al partit i a la pràctica suposa tirar la tovallola del debat intern per centrar-se en la nova formació.

Quadres del PDeCAT i de JxCat ja reclamaven a principis de juny que Puigdemont desencallés l’endreça abans que acabi el juliol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa